Žaludek

21.02.2019 11:34

 

Žaludek je první orgán, kterým na své duchovní pouti tady na Zemi reagujeme na stresové situace, jež si všechny vytváříme nesprávným duchovním přístupem. Místo abychom dávali věcem volný průběh, místo abychom na okolnosti nahlíželi s odstupem a nadhledem, místo abychom se nesnažili mít, co nemáme chtít mít, stavíme sami sebe do rozporu se sebou, s Bohem, s vlastní duchovní podstatou. Žaludek se stáhne, sevře a přestává produkovat potřebné látky pro svůj hlavní úkol trávení potravy. Už tyto skutečnosti postačují na to, aby tělo onemocnělo. Představíme-li si, že do takto narušeného žaludku posíláme navíc pro nás většinou nevhodnou potravu, je selhání celého fyzického těla nasnadě. Vše, co do sebe přijímáme na všech úrovních, musí být co nejrychleji zpracováno. Čím déle přijatou potravu držíme v sobě, tím je pro nás toxičtější a nebezpečnější. Opět zde platí, jak nahoře, tak dole. Nesprávně fungující žaludek nezpracovává potravu správně a problém se posouvá do střev, která kvůli dysfunkci žaludku bývají přetížena a produkují pro tělo nadmíru jedovatých látek, které enormně zatěžují ledviny.

Vždy platí, méně je více. Žaludek potřebuje přijímat lehce stravitelnou potravu v malých dávkách a častějších intervalech. Zejména citlivější a labilnější jedinci se musejí mít obzvláště na pozoru, aby si nezodpovědným přístupem k vlastnímu stravování nepřivodili nevratné následky.

V případě problémů se žaludkem jako jsou žaludeční vředy, nevolnost, zvracení, bolest žaludku, je třeba se vždy poučit z vlastního chybného přístupu k životu, změnit svoje ambice, touhy, dopřát si více času, a hlavně kvalitní potravu na všech úrovních. Neboť, co do sebe přijímáme, to z nás také musí vyjít a vychází. Často bývá lépe nic do sebe nepřijímat. Potíž je ovšem v tom, že si myslíme, že stále musíme do sebe něco přijímat. To je ohromný duchovní omyl, který se projevuje i na fyzické rovině. Chceme-li ozdravit nejen náš žaludek, přijímejme výrazně méně potravy a vjemů najednou a pijme často čistou vodu. Čistá voda udělá potravu stravitelnější a čistší.