Vliv Měsíce v době narození člověka

06.12.2016 09:32

 

Není bez zajímavosti, že Měsíc astrologicky u člověka určuje skrytou stránku jeho života, podvědomé reakce, neuvědomělé impulzy, vnitřní komplexy, odráží tedy celý jeho vnitřní svět.

Je určujícím činitelem způsobu, jakým přijímáme svět, určuje naše city a duši. Zvlášť silně pak ovlivňuje ženy, muže silněji pouze tehdy, jestliže se narodili v měsíčním úplňku, nebo za novoluní, anebo když v době jejich narození Slunce stálo pod obzorem.

Na základě toho můžeme včas rozpoznat hlavní charakterové vlastnosti, schopnosti a sklony sebe, ostatních lidí, blízkých osob.

Luna vyjadřuje pozemskou osobnost bytosti. Je symbolem ponoření ducha do fyzické oblasti a tedy omezení hmotou. Je obrazem dřívějších inkarnací a ve hmotě nabytých zkušeností. Symbolizuje fyzické a emocionální tělo, které máme rozvíjet. Představuje ženský princip jin, zatímco Slunce představuje mužský princip jang.

V karmické astrologii symbolizují jednotlivé planety jisté mezilidské vztahy, mnohdy ukazující na spojení z dřívějších životů. Měsíc je symbolem matky, manželky, vztahů k ženám, skupinám, veřejnosti, domovu, domu, rodině.

Z hlediska nemocí má Luna vliv na ženský genitální systém, prsa, lymfatickou soustavu, levé oko u muže, pravé u ženy, malý mozek, levou stranu těla.