Vlašské ořechy

05.09.2016 11:58

 

 

Vlašské ořechy obsahují tuky, bílkoviny, sacharidy, vlákninu, fosfor, vápník, selen, mangan, měď, hořčík, sodík, draslík, železo, zinek, vitamín A, B, C, E, K, kyselinu pantotenovou, listovou, lipoovou, lutein, ...

Ve 100 g ořechů je obsaženo: 3 mg železa, 100 mg vápníku, 9,6 mg hořčíku, 350 mg fosforu, 440 mg draslíku, 1,9 mg sodíku, 3 mg zinku, 1,5 mg mědi, 3,5 mg manganu, 5 mcg selenu, 20 I.U. vitamínu A, 0,6 mg vitamínu B6, 1,3 mg vitamínu C, 0,8 mg vitamínu E, 100 mcg kyseliny listové, 0,7 mg kyseliny pantotenové, 3 mcg vitamínu K.

Konzumace vlašských ořechů podporuje obranyschopnost, chrání buňky před volnými radikály, je prevencí osteoporózy, rakoviny, kardiovaskulárních onemocnění, pomáhá udržovat zdravé a pevné cévy, tepny a žíly, podporuje trávení, normalizuje krevní tlak, pomáhá zlepšovat kvalitu vlasů, nehtů a pokožky, zlepšuje paměť, snižuje nervozitu, vliv stresu na organismus, zvyšuje plodnost u žen i mužů.

Vlašské ořechy dále podporují správný vývoj mozku a celé nervové soustavy, snižují hladinu cholesterolu, podporují imunitní systém, působí proti ateroskleróze, snižují riziko cukrovky, …