Péče o oční okolí

27.02.2017 12:44

Pleť kolem očí vyžaduje šetrnou péči, je totiž tenká, postrádá mazové žlázy a navíc ukazuje svým vzhledem, jak jsme na tom se svým životním stylem, stresem, věkem atd. Oči jsou „zrcadlem duše“, proto mají stále zářit.

Obklad z chladného heřmánkového čaje výtečně zklidňuje unavené oči a zmírňuje otok.

Na víčka nateklá únavou nebo v důsledku alergie můžeme přiložit na 10 minut po jednom sáčku chladného porcovaného černého čaje. Tento čaj obsahuje taniny, které zklidňují oteklé tkáně.

Namáhané nebo zanícené oči chladí a uklidňuje obklad tampony, namočenými v růžové vodě. Stejně tak můžeme použít i květovou vodu levandulovou.

Na ochranu citlivého okolí očí nanášíme jemný olej či krém, a to jen ráno, nikoliv před spaním, aby mohla během noci pokožka volně dýchat a zregenerovala se. Prospěšný je obsah ricinového oleje, včelí a růžový vosk.

Velmi vhodný pro péči o pleť kolem očí je čistý olej z pupalky dvouleté nebo z rýžových klíčků, obohaceny o vitamín E, které můžeme použít pro mikromasáž očního okolí. Výborně se roztírají i vstřebávají, udržují pleť vláčnou, dodají potřebnou pružnost i výživu. Vitamín E, kterému se také přezdívá vitamín mládí, zpomaluje stárnutí pokožky, regeneruje ji a působí jako účinný antioxidant.

Vyrobit si můžeme olej na oční vrásky smícháním 5 kapek heřmánkového a 5 kapek růžového éterického oleje s 30 ml jojobového oleje. Heřmánková a růžová silice pomáhá zvlhčovat pleť kolem očí.

Nemusíme samozřejmě použít jen jeden druh rostlinného oleje, ale namíchat si dle potřeby směs olejů, které nám nejvíce budou vyhovovat. Vhodná je převaha jojobového oleje, do něj můžeme přimíchat olej arganový, pupalkový, brutnákový, mandlový, makadamový, meruňkový, šípkový, arašídový, měsíčkový, třezalkový, ricinový apod.