Péče o ňadra a dekolt

07.03.2017 08:51

Ňadrům prospívá každodenní sprchování příjemně teplým prudším proudem vody, nejlépe v předklonu, neboť tak proud vody zasáhne oblast bezprostředně pod prsy, která se tím dobře prokrví. Začneme na jedné straně a proudem vody prso obkroužíme tak, aby proud vždy směřoval k bradavce. Asi po minutě či dvou, dle pocitu, přejdeme k druhému prsu. Smysl a úspěch tohoto jednoduchého opatření spočívá v tom, že pevné a krásné poprsí nevděčí za svou pevnost jen zděděnému tvaru a pružnosti, ale také faktu, zda jsou naplněny mléčné žlázy. I když žena není těhotná, nacházejí se mléčné žlázy ve stavu „pohotovosti“. Uvedený způsob přispívá k dosažení naplněnosti a pohotovosti mléčných žláz. Podobně může vést ke stejnému výsledku i pravidelná masáž poprsí.

K aromamasáži dekoltu se hodí rostlinné oleje mandlový, avokádový a z meruňkových pecek. Uvedené oleje, za studena lisované, prokazatelně vykazují výrazně zjemňující a zklidňující účinky, udržují přirozenou vlhkost i pružnost pleti a především jsou maximálně snášenlivé a nedráždivé. Pro masáže mají vynikající skluznost a zároveň jsou dobře vstřebatelné a nezanechávají pocit lepkavosti. Tyto oleje můžeme použít samostatně nebo navíc obohatit éterickými oleji. Vhodný je olej z levandule, růžového dřeva, neroli (pomerančový květ), slaměnky či heřmánku.

Vyrobit si můžeme také ňadrové pleťové mléko s jojobou – smícháme 50 ml oleje z pšeničných klíčků, 20 ml oleje jojobového, 20 ml alkoholu, 10 kapek kakostového éterického oleje.

Další možností je například ňadrové mléko s aloe vera, kdy smícháme šťávu z poloviny citrónu, 30 ml avokádového nebo mandlového oleje a 10 ml gelu z aloe.