Otevření a harmonizace čaker

17.10.2017 09:28

Soustřeďte veškerou svoji pozornost do Muladhary, do oblasti kostrče, a představte si tam višňovou barvu.

Potom s pozorností přejděte na Svadhisthanu, tj. oblast mezi stydkou kostí a pupíkem, a představte si tam oranžovou barvu.

Potom přemístíme pozornost výše, do oblasti pupíku, do Manipury, kde si představíme oheň.

Jdeme dále vzhůru do solar plexu do Suria čakry, tj. v horní části břicha, v oblasti kde končí mečovitý výběžek hrudní kosti. Představíme si zde sluníčko.

Dále se zvedáme výše po střední linii do výše srdce, do srdeční čakry Anahaty, tam si představte barvu živého zeleného listí.

Dále, mezi Anahatou a hrdelní jamkou, se nachází čakra Vadžradhara, tam si představíme zelenomodrou barvu moře.

Ještě výše je Višuddha, zde si představíme barvu nebe.

Jdeme výše do oblasti třetího oka, tj. oblast mezi obočím na čele. Zde se nachází čakra Adžna, v ní si představíme modrou barvu.

A na dalším místě pokračujeme do Sahasrary, ta se nachází v oblasti velké dětské fontanely. Tam si představíme světle fialovou barvu.

Potom veškerou svou pozornost obrátíme na dlaně, chodidla a obličej. Představte si, že vám z dlaní, chodidel a obličeje vychází oslepující bílé světlo. V hlavě by měl být pocit chladu. Potom v celém těle cítíte chlad a lehkost. Tento chlad je láska Boha. Rozplyňme se v této lásce, ztratíme váhu svého těla, úplně ztratíme tělo. Pociťte svoji duši, pociťte Boha. Po několika minutách udělejte hluboký nádech, otevřete oči a určitě se usmějte.

Toto cvičení velmi dobře harmonizuje vaše čakry.