Možnosti čištění a aktivování druhé čakry

12.10.2017 09:04

Druhou čakru oživuje měsíční světlo, dotyk s čistou, průzračnou vodou i pohled na ni. Měsíc, obzvlášť v úplňku, stimuluje naše pocity a činí nás vnímavými vůči poselství naší duše, která se nám vyjevuje v obrazech fantazie a ve snech. Tiché posezení u čisté, přírodní vodní hladiny, koupel v ní, nebo pár doušků z čistého pramene nám pomáhají očistit naši duši a osvobodit ji od citových blokád a stresů, aby život v nás mohl zase volně proudit.

K aktivování druhé čakry se hodí každá plynulá hudba, vzbuzující pocit nezkalené životní radosti. Je to i plynulá hudba lidových tanců, v podstatě každá hudba, která rozproudí naše emoce. Ke zklidnění a harmonizaci této čakry je vhodné naslouchat v klidu zpěvu ptáků, zvuku tekoucí vody v přírodě.

Druhá čakra se aktivuje přivřeným „o“, zpívaným tónem D. tento vokál vyvolává krouživý pohyb. Ve své uzavřené formě, když se blíží vokálu „u“, vzbuzuje hloubku pocitu a vede nás k celistvosti kruhu, ve které jin a jang, ženský a mužský prvek, dospívají vzájemným ovlivňováním k harmonické jednotě.

Druhou čakru aktivuje jasná oranžová barva, která zprostředkovává oživující, obnovující energii a osvobozuje od zafixovaných citových vzorů. Podporuje sebeúctu a vzbuzuje radost ze smyslových požitků.

KARNEOL nás spojuje s krásou a tvořivou silou Země. Pomáhá nám prožívat každý okamžik a posiluje koncentraci. Obnovuje úžas nad zázrakem stvoření, uvádí nás do proudu života a oživuje naši schopnost tvořivě se projevovat.

MĚSÍČNÍ KÁMEN nám otevírá naše vlastní bohatství pocitů. Spojuje nás s citlivou, vnímavou a snivou stránkou naší podstaty a pomáhá nám ji přijmout a integrovat do naší osobnosti. Zbavuje nás strachu z pocitů a působí harmonicky na citovou rovnováhu. V tělesné rovině podporuje čištění mízního systému a u žen vyváženost hormonálního hospodářství.

Jemný olej získávaný z květů stromu YLANG YLANG je jedno z nejznámějších afrodiziak. Uvolňuje a otevírá nás zároveň jemnějšímu smyslovému vnímání. Jeho sladká vůně nám dává pocit bezpečí, díky kterému se svěříme proudu svých pocitů. Zadržované a nahromaděné emoce se uvolní a rozplynou.

SANTAL se užívá často ke zvýšení sexuální energie a povznesení sexuálního spojení s milovaným partnerem na úroveň duchovního zážitku. Také povzbuzuje fantazii a probouzí radost z tvořivé činnosti. Vibrace santalového oleje způsobují integraci duchovních energií do všech úrovní našeho myšlení, cítění i jednání.