Mléko
Je v naprostém pořádku, když děti pijí mléko od narození až do dvou let. Ovšem za předpokladu, že se jedná o mléko mateřské, které je čerstvé, syrové a přírodní.
Kravské mléko je určeno pro krávy. Má hodně bílkovin, minerálů a tuků, což je pro důležité pro telata, která v roce svého života váží 150 až 250 kg. Děti samozřejmě rostou mnohem pomaleji.
Kravské mléko obsahuje nejméně čtyřikrát tolik bílkovin jak mléko lidské a více než šestinásobek minerálů. Tak silně koncentrované mléko děti velice obtížně tráví, neboť lidské tělo produkuje mnohem méně enzymů pro štěpení mléka než kráva. Bez dostatečného množství správných enzymů trpí děti zažívacími potížemi a hromaděním hlenu v dutinách, plicích, mozku, uších… Zahlenění, které začíná s konzumací kravského mléka, je také příčinou mnoha druhů alergií.
Dospělí nedokážou trávit mléko vůbec, a pokud ho konzumují, dříve nebo později je čekají obstrukční problémy.
Kravské mléko obsahuje velmi málo mastných kyselin, které nezbytně potřebujeme k tvorbě systémového cholesterolu, steroidů, mozkových a nervových tkání atd. Syrové kravské mléko je vhodné pro růst kostí a svalů, zatímco lidské mléko podporuje vývoj mozku a nervů. To jeden z hlavních rozdílů mezi plodožravci a býložravci.
Mezi třetím a čtvrtým rokem ztrácí většina dětí enzymy na trávení mléka, zejména laktázu, která štěpí laktózu – nejdůležitější cukr obsažený v mléce. Důvod je prostý, biologicky jsme ustrojeni tak, abychom po třetím nebo čtvrtém roce byli odstaveni.
Protože již nemáme dostatek enzymů na štěpení mléka, trpíme zahleněním. Nyní mléko silně dráždí sliznice trávicího ústrojí, což ještě zvyšuje zahlenění. Tento hlen smíchaný se škroby může vytvořit ve střevních stěnách silný hlenovitý povlak.
Aby toho nebylo málo, kravské mléko ještě vaříme nebo pasterizujeme. Teplo mění jeho chemické složení a povahu ze zásadotvorné na kyselinotvornou. Při zahřívání či vaření se zničí vitamíny rozpustné ve vodě, zvláště vitamín C a vitamíny skupiny B. Rovněž dochází k saturaci tuků a ke slučování určitých minerálů s bílkovinami nebo jinými minerály. To může vyvolat tvorbu kamenů, oslabení svalů, zánět trávicího ústrojí a jiné potíže. U mnoha lidí lze pozorovat, že i když pijí mléko, berou vápník v tabletách, mají přesto osteoporózu.
V důsledku konzumace mléčných výrobků se též zahleňuje štítná žláza a příštítná tělíska a stávají se hyperaktivní nebo hypoaktivní. Štítná žláza a příštítná tělíska mají na starosti zužitkování vápníku v těle. Jakmile začnou vypovídat službu kvůli ucpání hlenem, toxinům a zánětům, což způsobují mléčné výrobky, přestane tělo správně využívat vápník, čímž dosáhneme opačného účinku, než jaký očekáváme od konzumace těchto produktů. A jakmile se špatné zužitkování vápníku projeví na buněčné úrovni, mohou se začít objevovat nejrůznější nemoci jako deprese nebo oslabení kostí, tkání, nervů, svalů a pojivových tkání.
Jiným důsledkem pití mléka jsou paraziti. Nejen že krávy jsou hostiteli mnoha parazitů, díky konzumaci mléka a mléčných výrobků dochází k nadměrnému hromadění hlenu ve všech našich tkáních a v tomto hlenu se daří a živí se jím kvasinky, houby a červi. To má za následek kandidózu a jiná onemocnění.
Dalším závažným problémem mléka je působení rekombinovaného růstového hormonu, díky kterému je uměle zvyšována produkce mléka. Výzkumy ukázaly, že tento hormon je karcinogen a stimuluje rakovinové bujení. Tento hormon v našem těle podněcuje činnost endokrinního systému, zejména štítné žlázy a nadledvin. To ovlivňuje náš růst a další vývojové faktory i hormonální rovnováhu.
Mléko je doslova nepřítel železa. Při bohaté mléčné stravě je nedostatek železa v organismu absolutní.
Ve srovnání s ostatními živočichy jsou lidská mláďata narozena v mnohem časnějším stadiu svého vývoje. Jejich mozek a nervové tkáně se utvářejí teprve během prvních měsíců po narození. Proto potrava, jíž jsou děti krmeny, hraje v rozvoji mozku a nervové činnosti velmi důležitou roli. Kravské mléko je svým složením uzpůsobeno k tomu, aby se vyvíjelo tělo. Naopak lidské mléko tomu, aby se vyvíjel mozek, a proto má také mimo jiné nejvyšší obsah cukru.
Myšlenka, že kravské mléko má negativní vliv na psychiku, je známa již dlouho. Studie ukazují, že kojené děti se lépe učí číst a psát.
Potrava, kterou dítě dostává, silně ovlivňuje rozvoj jeho duševních schopností.
Je možné to velmi dobře pozorovat na chování dítěte. U dětí krmených kravským mlékem a mléčnými výrobky se objevuje pasivita, závislost, sentimentalita. U dospělých pak mléčné výrobky vyvolávají zejména submisivní postoje, z nich plyne pak charakteristická neschopnost zbavit se nevhodných myšlenek, emocí, návyků… Obzvláště důležitá je skutečnost, že se potenciálně nemůže rozvíjet ona specifická nadřazenost lidského mozku ani naše schopnosti duchovní.
Všechny tyto mentální charakteristiky, které vedou k určité pasivitě, vedou ve svých důsledcích k takzvané stádní mentalitě. A ta je charakterizována touhou po silné osobnosti, po vůdci, po lékaři, po duchovním učiteli nebo nějaké vedoucí autoritě vůbec.
Člověk, údajně homo sapiens, člověk moudrý a vědoucí, ztrácí svou osobnost.