Měsíc ve znamení Štíra

13.01.2014 11:14

 

V přibývajícím Měsíci: květen až listopad

V ubývajícím Měsíci: listopad až květen

Základní barva: zelená

Kontrastní barvy: fialová nebo oranžová

 

Měsíc ve znamení Štíra znamená silné city, hluboké myšlenky, chuť na nové zkušenosti – a sex.

Žádné znamení zvěrokruhu nepůsobí tak silně na pohlavní orgány jako Štír. Preventivní sedací koupele s řebříčkem lékařským teď mohou pomoci při leckterých ženských potížích. Řebříček posiluje a podporuje dobrý pocit obecně, kontryhel je v zásadě nejlepší bylina na všechny ženské obtíže, heřmánek působí v prvé řadě protizánětlivě, penízek je zvláště dobrý při ženských obtížích a při příliš silném krvácení. Přelijte 2 hrsti bylinek asi dvěma až třemi litry horké vody. Nechte bylinky luhovat asi 15 minut. Napusťte vodu do vany, měla by sahat jen po boky, ne až po břicho, přidejte výluh bylinek.

Budoucí matky by se měly ve dnech Štíra chránit před každou námahou, protože v těchto dnech snadno dochází k potratům, především za přibývajícího Měsíce.

Také močovod je ve Štíru zvlášť citlivý a vděčný za pozitivní vliv. Studené nohy a neprohřátá oblast pánve a ledvin mohou v těchto dnech snadno vést k zánětům měchýře a ledvin.

Ubývající Měsíc je vhodný pro lymfatické drenáže.

Ve všech zelených druzích zeleniny je obsaženo hodně vitamínu E, který potřebují ke své zdravé funkci pohlavní orgány, proto bychom ve dnech Štíra neměli zapomínat na dostatečný přísun zelených potravin. Zelená barva podporuje růst, nedostatek zelené nebo vitamínu E může vést k předčasným porodům nebo potratům. Vitamín E podporuje rozmnožování, jeho nedostatek může vést dokonce až ke sterilitě. Ženy, které mají sklony k potratům, by se raději měly vyhnout libečku a tymiánu, i když ty jsou také zelené. Tato koření by právě ve dnech Štíra negativně působila na plod. Dříve se tyto bylinky používaly proti nechtěným těhotenstvím! Jako u každého vodního znamení má ve dnech Štíra vetší úspěch vše, co děláme pro nervový systém. Jezte tedy tolik zelených potravin, na kolik máte chuť, a raději přehánějte, než aby přišla zelená zkrátka. Ledviny jsou u žen často více oslabené než u mužů. Velmi dobrá je v tomto případě syrová strava. Pokud rádi meditujete, použijte ve dnech Štíra zelenou podložku.