Měsíc ve znamení Ryb

13.01.2014 11:19

 

V přibývajícím Měsíci: září až březen

V ubývajícím Měsíci: březen až září

Základní barva: zelená

Kontrastní barvy: fialová nebo oranžová

 

Měsíc ve znamení Ryb láká k zasněnosti, ale nechá hledět i hlouběji.

Beran začal působením na hlavu, Ryby končí nohama. Průběh měsíce stačí, aby tělu cíleně – shora dolů – dal všechno, co potřebuje, a aby zvlášť dbal na příslušná slabá místa.

Ryby jsou nejlepším termínem pro koupele nohou a ošetření kuřích ok. Ve dnech Ryb se úspěšně ošetřují bradavice na nohou. Přitom byste měli bezpodmínečně dbát na ubývající Měsíc.

Dopřejte svým nohám masáž, síla dnů Ryb výrazně podporuje dobrý účinek.

Zvláštností Ryb je, že všechno, co se v tu dobu do těla přijme – od alkoholu a nikotinu po kávu a léky – působí mnohem intenzivněji než v jiných dnech.

Stříhají-li se vlasy ve dnech Ryb, často se tvoří lupy. Proto je-li to možné v Rybách si vlasy ani nemyjte.

Neodstraňujte ztvrdlou kůži na nohách. Vhodné při ubývajícím Měsíci kromě Ryb a Kozoroha. Nevhodné při přibývajícím Měsíci v Rybách a Kozorohu a dva dny před úplňkem bez ohledu na znamení.

Zelená je sice barva znamení Ryb, ale na nohou se stýká tolik vlivů a energetických čar, že zelená nehraje až tak velkou roli. Dny Ryb se sice dotýkají relativně malé zóny těla, ta je zato velmi důležitá. Možná je to způsobeno tím, že na nohou jsou konečné body všech tělesných meridiánů, takže prakticky každá zóna těla, každý orgán může být ovlivněn drážděním určitých bodů na nohou ve smyslu prevence, zmírnění obtíží nebo uzdravení. Reflexní masáž chodidel může mít velký užitek pro úspěšnou detoxikaci těla. Každý tělesný orgán a každá část těla „končí“ na určité, úzce vymezené ploše na našem chodidle. Podobně jako při akupresuře se mohou tyto zóny jemným tlakem a třením záměrně dráždit, a tím dodat energii příslušnému orgánu nebo části těla a podnítit je k normální funkci. Síla dnů Ryb podporuje pozitivní účinek této formy masáže. V těchto dnech by ale masáž měla probíhat se zvláštní opatrností, protože člověk je nejcitlivější. Reflexní masáže chodidel sloužící k podpoře detoxikačních a vylučovacích orgánů jsou obecně při ubývajícím Měsíci účinnější než při přibývajícím Měsíci. Pro cílené ošetření poruch orgánů a uvolnění blokád je velmi účinné přesné sledování lunárních rytmů.