Měsíc ve znamení Raka

13.01.2014 11:08

 

V přibývajícím Měsíci: leden až červenec

V ubývajícím Měsíci: červenec až leden

Základní barva: zelená

Kontrastní barvy: fialová nebo oranžová

 

Měsíc ve znamení Raka znamená, že vládnou city a důležitý je pocit bezpečí.

Síla, která vládne ve dnech Raka, vnáší do celkového tělesného pocitu lehký neklid. Silněji než u jiných znamení zvěrokruhu teď převládá vliv na hruď. Stejně tak znamení Raka ovládá játra a často stačí jedna prohýřená noc, aby se člověk cítil příštího dne úplně zmlácený, protože játra měla moc práce. Jste-li choulostivý na játra a žlučník, plíce nebo prsa, pak využijte dnů Raka, abyste pro tyto orgány učinili něco dobrého.

Také žaludek občas v Raku zlobí (říhání, pálení žáhy). Proto by se zde doporučovala lehká strava. Od července do následujícího ledna jsou dny Raka vždy za ubývajícího Měsíce, potom zase půl roku za přibývajícího. Pro žaludek a játra to znamená, že hojení a zbavování se škodlivin má větší naději na úspěch od léta do zimy než od zimy do léta.

Ubývající Měsíc je ideální pro lymfatické drenáže.

Stříháme-li vlasy v Raku, nedrží dobře a cuchají se. Je-li to možné v Raku si vlasy ani nemyjte.

Zelená barva podporuje hlavně oblast hrudi. Doba, kdy stojí Měsíc ve znamení Raka, by se proto měla využít k posílení vegetativního nervového systému zelenou barvou. Vždyť právě u zelené je nabídka potravin tak široká. Zelená barva na oblečení a procházky v zeleni mají ve znamení Raka zvláštní sílu (také ve znamení Štíra a Ryb).