Měsíc ve znamení Panny

13.01.2014 11:11

 

V přibývajícím Měsíci: březen až září

V ubývajícím: září až březen

Základní barva: modrá

Kontrastní barvy: červená (žlutá)

 

Zvláštní síla znamení Panny se projevuje na trávicím ústrojí. Právě citliví lidé teď mají problémy se zažíváním. V těchto dnech se zvlášť doporučuje patřičná vhodná strava, alespoň by se neměla jíst těžká nebo tučná jídla.

Především směs bylin na čaj k pročištění krve, například s kopřivami, nasbíraná v Panně, se nemine dobrým účinkem. Zásoba na zimu by se měla zakládat až v září, když Měsíc ve znamení Panny právě ubývá. Takový čaj je dobrý zvlášť na potíže se zvětšenou slinivkou.

Natřete si břicho při přibývajícím Měsíci olejem na vypnutí tkáně, při ubývajícím Měsíci zeštíhlujícím olejem.

Jsou-li vlasy stříhány v Panně, zachovají si déle formu a krásu, hodí se především pro trvalou ondulaci. Při přibývajícím Měsíci rostou vlasy stříhané ve správný okamžik zdravě a rychleji, při ubývajícím Měsíci rostou pomaleji, hustěji a rovněž zdravě. Při přibývajícím Měsíci vydrží tónování déle, barva je intenzivnější, silnější. Při ubývajícím Měsíci se tónovací barva rychleji vymyje.

Ve znamení Panny můžete optimálně podpořit všechny trávicí orgány. Když například nepracuje dobře žaludek, střeva apod., můžete je povzbudit opakem modré barvy – červenou v oblečení a stravě. Pokud vaše trávicí orgány pracují příliš rychle, uklidněte je modrou, která má ve dnech Panny mimořádně silný účinek. Při problémech s játry a žlučníkem, žaludkem a slezinou použijte barvu žlutou, buď ve formě obkladů ze žluté látky, nebo žlutých potravin atp. Vedle toho mají kyselé potraviny vyrovnávací účinek na játra a žlučník, osvěžují a zmírňují pocity horka, návaly hladu a poruchy spánku. Kvůli pročištění krve je právě ve znamení Panny pozitivní zvýšit přísun vitamínu K. Je obsažen v zelených částech rostlin. Oranžová barva, pokud ji zvolíte pro své oblečení ve dnech Panny, může pozitivně ovlivnit zažívací problémy a špatnou stolici. Fialová zase povzbuzuje slezinu a tím i imunitu organismu. Žlutá na oblečení může mít dobrý vliv na pomalé zažívání. V případě průjmu byste se měli žluté vyhnout.