Měsíc ve znamení Lva

13.01.2014 11:10

 

V přibývajícím Měsíci: únor až srpen

V ubývajícím Měsíci: srpen až únor

Základní barva: červená

Kontrastní barvy: žlutá/modrá

 

Stojí-li Měsíc ve znamení Lva, vše to žije: energie, sebevědomí a kreativity mají žně.

Impulz Lva „rozezpívá“ krevní oběh. Ten je teď aktivnější než v jiných dnech. Někdy bolí více záda a i srdce občas zlobí. Všemu, co by mohlo přetěžovat srdce a krevní oběh, bychom se měli ve Lvu pokud možno vyhnout.

Pro trávicí ústrojí je sice povolané znamení Panny, ale kdo pomýšlí na opatření k jeho ozdravení a posílení, měl by s tím začít už teď.

Dejte si každý měsíc od února do srpna ve dnech Lva ostříhat vlasy nebo jejich konečky. Lev v té době vždycky stojí v přibývajícím Měsíci a to ještě dobrý účinek posiluje. Kvalita Lva působí zvlášť dobře na mužské hormony, snad je to důvod „vlasatého“ působení dnů Lva, tj. vlasy budou silnější. V té době dvakrát až třikrát týdně rozkvedlejte 1 – 2 vejce a po umytí si je vmasírujte do vlasů. Nechte chvilku působit a pak teplou vodou propláchněte. Důležité je, aby poslední splachování bylo studenou vodou. Teplota je správná, když vodu na hlavě pociťujeme jako chladnou. V této době vlasy nefénujte.

Při přibývajícím Měsíci rostou vlasy stříhané ve správný okamžik zdravě a rychleji, při ubývajícím Měsíci rostou pomaleji, hustěji a rovněž zdravě.

Při sklonech k srdečním obtížím a vysokému krevnímu tlaku byste se měli především ve znamení Lva vyhnout červené, ve stravě i oblečení. Vhodné jsou naopak kontrastní barvy žlutá nebo modrá, které se postarají o vyrovnanost. Kdo obecně trpí nízkým tlakem, kdo se často cítí unaveně, bez chuti a lenivě, může cíleně nejen na oblečení a v potravě, ale také v bytě použít červenou barvu. Zvláště účinná je ve znamení Lva.