Měsíc ve znamení Kozoroha

13.01.2014 11:16

 

V přibývajícím Měsíci: červenec až leden

V ubývajícím Měsíci: leden až červenec

Základní barva: modrá

Kontrastní barvy: červená (žlutá)

 

 

Stojí-li Měsíc ve znamení Kozoroha, lze obtížné snáze uchopit nebo začaté dovést do konce.

Zbytečně ve dnech Kozoroha příliš nezatěžujte kosti vůbec a kolena zvlášť, může to mít následky. Obklady kolen jako prevence nebo léčba vykonají v těchto dvou nebo třech dnech velmi dobré služby.

Navíc je tento den vhodný pro všechny formy péče o pleť. Chcete-li se zbavit chloupků na těle, pak zvolte čas ubývajícího Měsíce. Neměli byste promeškat Kozoroha v ubývajícím Měsíci (jen v první polovině roku). Pak chloupky tak rychle nedorostou.  

Pro péči o nehty, pro stříhání a pilování je Kozoroh vhodným dnem. Nehty ostříhané v Kozorohu jsou tvrdé, hodně vydrží a nelámou se tak snadno. Vhodná doba k péči o nehty na rukou a nohou, pro stříhání a pilování, je každý pátek po západu slunce. Pokud tuto dobu promeškáte, nedohánějte péči v sobotu, tento den je k danému účelu ten nejnevhodnější. Nevhodné jsou také dny Ryb a Blíženců. Zarostlé nehty by se měly ošetřovat nebo stříhat vždy při přibývajícím Měsíci, pokud je ošetřujeme při ubývajícím Měsíci, znovu rychle nesprávně dorostou.

Nestříhejte si vlasy, když ubývající Měsíc stojí v Kozorohu.

Neodstraňujte ztvrdlou kůži na nohách.

Dny Kozoroha s modrou barevnou energií jsou nejlepšími dny pro jakoukoli formu péče o pleť. Zdravá pleť je sice následkem a výrazem celkového rozpoložení a stavu těla, ale nečistou problematickou pleť můžete posílit i zvenčí a podpořit tak hojení. Ale bude to zbytečná námaha a potírání symptomu, pokud se nebudete řídit vyváženou životosprávou a zdravou výživou. Pro zdravou pleť je důležitý vitamín E. Tělo tento vitamin dobře přijímá – stejně jako všechny živiny z modrých potravin – zvláště když přibývající Měsíc stojí ve znamení Kozoroha.