Měsíc ve znamení Býka

13.01.2014 11:05

 

V přibývajícím Měsíci: listopad až květen

V ubývajícím Měsíci: květen až listopad

Základní barva: modrá

Kontrastní barvy: červená (žlutá)

 

Vstupem Měsíce do znamení Býka začne být silněji ovlivňována oblast krku. Býk působí také na orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji, hlas, uši.

Především v chladných dnech Býka by neměly zůstat nechráněné uši. Jsou teď choulostivější na průvan a hluk.

Když si ve dnech Býka tu a tam kápnete do ucha kapičku třezalkového oleje, předejdete leckterým ušním chorobám.

V Býku by bylo velmi prospěšné navštívit kosmetický salon. Všechna ošetřující a regenerační opatření pro oblast krku a dekoltu jsou v Býku mimořádně účinná.

Zvykněte si ve dnech Býka denně rozžvýkat list šalvěje. Má pozitivní vliv na zdravotní stav úst a žaludku a výjimečným způsobem podporuje imunitní síly.

Všechny modře zbarvené potraviny pokrmy mají ve znamení Býka zvláštní sílu. Modrá v potravinách má vždy posilující účinek, zvláště ve znamení Býka, Panny a Kozoroha. Na druhé straně v Býku je ideální čas na všechny, kteří by měli jíst méně červené, například lidé s vysokým krevním tlakem. V býku nepůsobí červená tak silně a proto tolik neškodí. Je totiž důležité přijímat všechny barvy, ale ne všechny dny stejnou měrou. Na oblast krku, kterou znamení Býka ovládá, je vždy dobrá zelená. Modrá v tyto dny prospívá zvláště zaníceným mandlím, pomáhá při problémech v ústech a problémem se štítnou žlázou a jazykem. Pokud při hypofunkci štítné žlázy budete jíst se zvýšenou četností červené potraviny a při hyperfunkci štítné žlázy modré a zelené potraviny, tak zvláště pozitivní účinky mají právě ve znamení Býka.