Měsíc ve znamení Blíženců

13.01.2014 11:06

 

V přibývajícím Měsíci: prosinec až červen

V ubývajícím Měsíci: červen až prosinec

Základní barva: žlutá

Kontrastní barvy: červená/modrá

 

Revmatické bolesti v oblasti ramen teď velmi dobře reagují na vhodné masti. Příliš lehké oblečení oproti tomu může vaše tělo vyprovokovat, aby na sebe nepříjemným způsobem upozornilo. Ve dnech Blíženců jsou už trochu ovlivněny plíce, i když těch se spíše dotýká znamení Raka. Revmatici mívají někdy ve dnech Blíženců potíže, ale to bývá tím, že se v Blížencích často mění počasí.

Nejsou vhodnější dny pro masáže než dny Blíženců. Často se právě v Blížencích dají odstranit léta přetrvávající blokády a napětí v těle. Pro masáže sloužící k uvolnění, zbavení křečí a detoxikaci je obecně vhodná doba ubývajícího Měsíce. Má-li masáž působit převážně na regeneraci a posílení, dosáhneme naopak lepších výsledků při přibývajícím Měsíci.

Žluté potraviny mají maximálně pozitivní vliv ve znamení Blíženců, Vah a Vodnáře. Ve znamení Blíženců byste měli udělat něco pozitivního pro svá ramena. Vzhledem k tomu, že červená barva podporuje prokrvení, je v této době ideální použít ji na oblečení v oblasti ramen. Žlutými potravinami dnes potěšíte hlavně játra a žlučník, ale také žaludek a slezinu. Znamení Blíženců sice není přímo spojeno s játry a žlučníkem, ale vzhledem k vlivu žluté barvy tuto oblast podporuje. Červená a modrá jako kontrastní barvy ke žluté nepůsobí v těchto dnech tak silně. Červená působí ve znamení Blíženců, Vah a Vodnáře s vůbec nejmenší intenzitou. Dny Blíženců s jejich vlivem žluté by se měly využít také k posílení nervů a podpoře funkcí žláz.