Lymfatický systém, chodidla

03.03.2019 11:26

 

Nemůžeme nespojit tyto dvě části lidského těla. Zdánlivě spolu nesouvisejí, ovšem jen do okamžiku, než pochopíme, že zde máme co do činění se zvláštním druhem lidí, kterých se potíže s těmito dvěma oblastmi těla týkají.

První lymfatický systém souvisí s oběhovým a imunitním systémem. Mimo jiného zbavuje tělo toxinů a zajišťuje správnou obranyschopnost organizmu.  K tomu používá lymfatické uzliny, lymfatické dráhy, mízu a orgány jako slezinu, brzlík nebo třeba mandle. Potíž je v tom, že tento systém není poháněn srdcem a nutně ke své činnosti pohyb potřebuje. Potřebuje, aby se tělo skutečně hýbalo, což bývá právě u lidí s poruchami imunity problém.

Z duchovního pohledu jde o nutnost pohybu vnitřního, tedy duševního a duchovního, ovšem často z opačných důvodů než u lidí s poruchami oběhového či žilního systému nohou. To proto, že nebývá nutné korigovat energii v hlavě, rozumu a intelektu směrem k duchovnu, ale naopak, od duchovna a iracionality směrem k rozumu a hmotě. Proto je více důležitý pohyb těla jako hmoty, cvičení a manuální práce apod. S nutností zapojit se více do reality souvisejí i chodidla, jelikož ta právě neochotou majitele těla podílet se plně na životě ve hmotě a jeho častým odporem k němu vykazují obvykle degenerativní deformace, s nimi spojené bolesti chodidel a nejrůznější choroby jejich kloubů, kostí kůže, cévního zásobení atd.

Lidé s problémy s imunitou a lymfou by měli přijmout skutečnost nikoli jako nepřátelskou planetu, či celu, kde musí za trest pobývat, ale spíše jako příležitost projevit svůj svět a svoji skutečnost v této realitě a třeba ji tím i změnit. Hromadění negativních pocitů a dojmů vede v těle k ucpávání lymfatické soustavy, často s nedostatkem pohybu z důvodu přetížené psychiky a dobrovolné nečinnosti, lenosti a neochoty se jakkoli projevovat.

Chodidla jsou symbolem skutečného spojení a styku se Zemí, s momentální skutečností, a proto často trpí nejrůznějšími neduhy chodidel právě lidé extrémně citliví, iracionální, sniví, kteří raději žijí ve svojí skutečnosti, protože ta zemská je příliš bolí. V důsledku takové bolesti se bortí jejich imunita, protože je jejich duše přetížena a zatlačována do hmoty takovou silou, že se často ani nemohou a nechtějí hýbat.

Východiskem je vskutku sebrání všech duchovních sil k přijetí pozemského života jako dokonalé příležitosti k demonstraci vítězství ducha nad hmotou. To nebývá jednoduché, protože tito citliví a často jemní lidé bývají psychicky labilní a obvykle nemívají světské ambice. Tyto tendence je třeba překonat stanovením ušlechtilého cíle nebo lépe ušlechtilých cílů.