Krk

19.02.2019 11:32

 

Druhou oblastí těla, na kterou upřeme svůj duchovní zrak, je krk. Zdánlivě banální část těla. Ovšem jen do chvíle, kdy si uvědomíme, že vertikálně spojuje naše srdce s hlavou tedy našeho ducha s rozumem. Představíme-li si člověka bez krku, je zajímavé, že toto spojení mezi duchem a rozumem nefunguje, ačkoli by mohlo, proč ne. Ale ne, krk má nezastupitelnou funkci propojovat duchovní a duševní informace, zajistit jejich plynulý tok. Je to důležité centrum našeho života s magickými možnostmi.

Další funkcí krku je horizontální dynamické proudění tvůrčí energie. Je to stejná energie jako ta, jež uschopňuje naše rozmnožovací orgány nechat vytvořit dítě. Rozdíl je v jemnosti. Energie v oblasti krku je výrazně subtilnější a reaguje na nejnepatrnější impulzy. Produktem zde ovšem není dítě, ale slovo. Slovo zde dostává skutečného magického významu. Má neuvěřitelnou moc, kterou si za běžných životních okolností vůbec neuvědomujeme. Slovo je tvořící nástroj naší skutečnosti, respektive našich světů. Uvědomme si, že každé slovo existuje nejdříve na úrovni myšlenky. V této podobě už je skutečností v jemnohmotném světě. Tady už realitu vytvořilo. A pokud myšlenku zhmotníme do slov, okamžitě tvoří realitu ve hmotě. Z toho pro nás plyne poučení, že stejně jako jsme zodpovědní za naše děti, jsme zodpovědní za vše, co vytváříme, a to se všemi důsledky. Z duchovního pohledu je slovo náš produkt, náš výtvor, a my za něho neseme často až nesnesitelnou zodpovědnost. Měli bychom méně mluvit, méně tlachat, a být si těchto duchovních skutečností v každém okamžiku vědomi.

V oblasti krku nám tak vzniká energetickým prouděním pomyslný kříž, křižovatka hmotného a duchovního života. A odtud nám vzcházejí známé krční nemoci a problémy. Neschopnost polknout, bolest při polykání, stažené hrdlo, suché hrdlo, zduřelé uzliny a zvednuté mandle, bolesti krční páteře pro těžkou hlavu, problémy se štítnou žlázou atd. Vše na krku navíc souvisí i s naší plodící silou.

Pomocí může být uvědomit si, jak důležité duchovní centrum krk je. Umožnit plynulý průchod vertikálním energiím a s tvořením slov výrazně začít šetřit. Tím se krční centrum zaplní potřebnou světelnou energií a vytvoří se tak základní podmínky k uzdravení.