Koupelové soli

22.03.2017 10:26

Přidáním zemských a mořských minerálů do koupele vytvoříme obdobu léčivé vody z přírodních minerálních pramenů. Koupele s minerálními solemi uvolňují tělo i ducha, přispívají k šetrné očistě, zklidňují bolavé svaly a zjemňují pokožku.

Pro levandulovou koupelovou sůl důkladně promícháme hrst sušených levandulových květů s 500 g mořské nebo himalájské soli, ponecháme nejlépe týden stát. Dle potřeby tato dávka může stačit na 5 koupelí.

Uvolňující koupelovou sůl, která ulevuje bolavým a ztuhlým svalům a zklidňuje nervový systém, získáme smícháním 125 g hořké soli, 125 g jedlé sody, 5 kapek majoránkového a 5 kapek levandulového éterického oleje.

Relaxační uvolňující voňavou sůl si vyrobíme z 225 g mořské soli, 125 g jedlé sody, 30 kapek santalové, 10 kapek levandulové a 10 kapek silice šalvěje muškátové. Uchováváme v uzavřené nádobce a do vany přidáváme 4 – 8 polévkových lžic.

Pokud si přejeme regenerační sůl, namísto výše uvedených éterických olejů použijeme 30 kapek levandulového, 10 kapek bergamotového a 10 kapek pelargoniového.

Posilující koupelovou sůl získáme, když namísto uvedených použijeme 25 kapek levandulového, 10 kapek rozmarýnového, 10 kapek citrusového a 5 kapek mátového éterického oleje.

Povzbuzující účinek bude mít směs 25 kapek levandulové, 15 kapek grapefruitové a 10 kapek bergamotové silice.

Zklidňující bude směs 30 kapek levandulové, 5 kapek růžové, 5 kapek heřmánkové a 10 kapek silice šalvěje muškátové.

Za chladných večerů jsou vhodné hřejivé soli, které vyrobíme dle výše uvedeného návodu, avšak místo uvedených éterických olejů použijeme 30 kapek santalové, 10 kapek citronové  a 5 kapek zázvorové silice.

Pro meditativní rozpoložení použijeme 25 kapek santalového, 20 kapek kadidlovníkového a 5 kapek růžového éterického oleje.

Koupelovou sůl jitřící smysly vytvoříme přidáním 30 kapek santalové, 10 kapek silice šalvěje muškátové, 5 kapek růžové a 2 kapek silice ylang-ylang.

Zklidňující sůl pro unavené svaly podporuje krevní oběh a svaly uvolňuje. Místo uvedených použijeme 20 kapek levandulové a 10 kapek eukalyptové, zázvorové a rozmarýnové silice.

Pro sladké sny mořskou sůl nahradíme hořkou solí a místo uvedených silic přidáme 30 kapek vetiveru, 10 kapek šalvěje muškátové a 5 kapek ylang-ylang.

Pokud si přejeme detoxikační lázeň, do vany nasypeme 500 g soli z Mrtvého moře, navíc můžeme přidat směs ze 2 lžic kvalitního olivového oleje a 20 kapek vybraných éterických olejů.

Koupelovou sůl k odstranění jedovatých látek, která je stejně jako detoxikační lázeň vhodná a účinná zvláště při ubývajícím Měsíci, speciálně ve dnech Kozoroha a Vah, vyrobíme promícháním 500 g mořské soli, 5 kapek jalovcového oleje, 6 kapek zázvorového, 7 kapek levandulového a 7 kapek kajeputového. Uchováváme v uzavřené skleničce a do vany přidáváme 2 polévkové lžíce směsi.