Plody kiwi jsou především velikým dárcem vitamínu C – na gram ovoce připadá bezmála miligram vitamínu.
Jediný plod je schopen pokrýt denní potřebu vitamínu C.
Důležitá je i přítomnost četných minerálních látek, hlavně fosforu, železa, draslíku a vápníku, ale i přítomnost hořčíku.
Konzumace kiwi pomáhá snižovat horečku a posiluje organismus. Zároveň uvolňuje psychické napětí a rozrušuje kameny v močovém systému. Působí také protirevmaticky, tlumí bolesti a zmenšuje otoky kloubů, zlepšuje metabolismus a léčí dokonce jaterní potíže.
Kiwi preventivně působí proti infekcím a posiluje imunitní systém, urychluje přeměnu látkovou a tvorbu hormonů, aktivně přispívá k růstu kostí, pomáhá při krvácení z dásní a parodontóze, stimuluje svalovou činnost, zejména srdečního svalu, zpevňuje cévy a vaziva.
Díky obsahu hořčíku působí proti stresu.
Jako součást antirevmatické diety se doporučují čerstvé plody kiwi v množství alespoň 4 kusy denně.
Tradiční čínské lékařství doporučuje kiwi při léčbě nemocí jícnu a ke zlepšení funkce orgánového okruhu slinivka – slezina.
Toho lze využít jednak při nejrůznějších trávicích potížích, vzniklých poruchou enzymatické tvorby, a jednak u některých onemocnění krvetvorby.