Jak Měsíc působí

13.01.2014 10:11

Stojí-li Slunce v jednom znamení, pociťujeme to silněji, než když tam stojí měsíc. Ale i ty dva nebo tři dny, kdy se Měsíc zdrží v jednom znamení, mají odpovídající kvalitu, zvláštní síly působí jako dodatek k měsíční fázi. Ovlivňují v přírodě vše svým způsobem.    

Také naše tělo je pod vlivem těchto sil a reaguje rozdílně, například při péči o pleť, hojení ran, dietách a podobně.

V mnoha měsíčních kalendářích je na minutu přesně uvedeno, kdy Měsíc přechází z jednoho hvězdného znamení do druhého. To ale není tak důležité, protože tyto síly nepřeskočí jakoby otočením knoflíku. Jde vždy o plynulý přechod. Podle toho, ve kterém znamení se Měsíc právě nachází, jsou v zorném úhlu jiné oblasti těla.

Aplikace, které udělají dobře tělesným oblastem dne, působí obzvlášť intenzivně. Také vlivy, které mohou dotyčné části těla uškodit, jako chlad nebo stres, mohou mít silnější účinek. Operace by se pokud možno neměly provádět pod tím znamením, které odpovídá tělesné oblasti. Platí následující princip:

  • Všechno, co člověk dělá pro část těla ovládanou znamením, jímž Měsíc právě prochází, je účinnější než v jiných dnech. S výjimkou chirurgických zákroků.
  • Všechno, co část těla ovládanou znamením, jímž Měsíc právě prochází, zvlášť zatěžuje nebo namáhá, působí škodlivěji, než v jiných dnech.
  • Chirurgickým zákrokům na takových orgánech nebo částech těla by se člověk měl v této době vyhnout. Nutné operace se podřizují vyššímu zákonu.
  • Jestliže měsíc procházející příslušným znamením právě přibývá, jsou všechna opatření k dodání posilujících látek orgánu, jenž je znamením ovládán, úspěšnější než při ubývajícím Měsíci. Jestliže právě ubývá, jsou úspěšnější všechna opatření směřující k tomu, aby se orgán zbavil jedovatých látek a aby se šetřil.