Hliník ve vakcínách

14.09.2016 20:17

Ještě pár slov o hliníku…

„Odborníky“ jsme často přesvědčováni, že přítomnost hliníku ve vakcínách je neškodná, že se do organismu nevstřebává a člověk jej přijímá z různých zdrojů ve větší míře, aniž by mu to nějak škodilo. Kdyby se hliník z vakcín do těla nevstřebával, potom by nemohl splnit svoji funkci adjuvans - aktivátoru imunitního systému.

Hliník se ukládá ve svalech, kostech, játrech a mozku, kde setrvává 10 - 50 let. Neurotoxicita hliníku byla prokázána v mnoha studiích. Také experimenty s laboratorními zvířaty ukazují, že nanočástice s ionty hliníku jsou v místě injekce pohlcovány monocyty, které je přemísťují do lymfatických uzlin, poté cirkulují v krvi uvnitř lymfocytů, vstupují do sleziny a pomalu se akumulují v mozku. Hliník byl dlouho považován za netoxický prvek, a tak se jeho soli běžně přidávají do vody, potravin, kosmetických výrobků a léků. To, že člověk přijímá hliník z těchto zdrojů, není proto, že by v nich byl jeho výskyt v takovém množství přirozený. Například je velmi dobře znám vliv hliníku z antiperspirantů, proto se také vyrábí i bez něj. Je divné, že si lidé kupují antiperspirant bez hliníku, ale miminku ať ho klidně píchnou přímo do krve, jemu asi neublíží...?

"Věřím, že veřejnost nevnímá hliník jako nebezpečný kov. Jsme tudíž v mnohem příznivějším postavení pro obhajobu jeho přítomnosti ve vakcínách." To jsou slova, která vyslovil Dr. John Clemens, poradce WHO pro vakcíny.

Myslím, že to mluví za vše.