Duchovní dopad stravy

14.09.2016 18:58

Pohlédneme-li do svého nitra a na přírodu, můžeme si uvědomit, že vše je odrazem téže podstaty – zrcadlením Boha a celého Božího stvoření.

Naše buňky nejsou žádnou výjimkou. Mají vědomí a podléhají zákonům kauzality stejně jako my. Co zasejeme, to také sklidíme.

Problémem buněk je, že pohonné látky a stavební materiál – potraviny, které většina lidí konzumuje – již nemohou podporovat jemnou úroveň vědomí. Většina potravin, které dnes jíme, je velice chudá na energii a vibrace. V důsledku této skutečnosti se snižuje buněčná, a tudíž i celková tělesná energie, což má za následek nejen nemoc a smrt, ale rovněž způsobuje úpadek lidského vědomí.

Potom se nelze divit, že nám vládne nízká duchovní úroveň vědomí, pudovost, nenávist, násilí, pomluvy, podvody, … namísto lásky a sebe uvědomění. Sebe uvědomění, tedy vědomí vlastního vědomí.

Je nejvyšší čas procitnout a navrátit se k jednoduchosti a k cestám Boha a přírody. Příroda nás zaopatřila všemi bylinami a potravinami, které potřebujeme k životu, ke zdraví, očistě, obnově a regeneraci našich fyzických a spirituálních těl.

Chceme-li tedy využít plně náš duchovní potenciál, musíme do sebe přijímat takové potraviny, které co nejméně využití tohoto našeho potenciálu brání, naopak ho svojí energií a vibracemi umožňují a podporují a naši tělesnou schránku, jakožto nástroj našeho ducha, udržují v optimálním, tedy v nejlépe možném zdraví.