Čistění a aktivování třetí čakry

12.10.2017 11:19

Ve středu květu slunečnice, v jednotě otáčejícího se kruhu, nalezneme spirálovité vzory a v okvětních lístcích vyzařující žluté světlo. Po ponoření se do vzoru této přírodní mandaly zažijeme, že ve vnitřním prožitku jednoty je smysluplná, uspořádaná a zároveň tančící aktivita, která mocně, radostně a zároveň měkce a plná krásy vyzařuje do okolí.

Třetí čakra se aktivuje ohnivými rytmy. K její harmonizaci může být použita i orchestrální hudba s harmonickou souhrou mnoha zvuků. Při hyperaktivitě je k uklidnění vhodná každá uvolňující hudba, která nás vede do našeho nitra.

Této čakře přináleží otevřené „o“, zpívané tónem Es (Dis). Toto „o“ vyvolává krouživý pohyb, který se otevíráním „o“ směřuje zevnitř ven. Podporuje vnější uspořádání bytí vyplývající z vnitřní celistvosti. Přináší šířku, plnost a radost projevu.

Třetí čakru aktivuje a její funkci posiluje jasná žlutá barva. Oživuje nervovou činnost a myšlení a podporuje kontakt a výměnu s ostatními lidmi. Zabraňuje pocitu vnitřní únavy, dává veselost a jásavou volnost. Kromě toho podporuje fyzické i psychické trávení.

TYGŘÍ OKO podporuje vnější i vnitřní zrak. Zbystřuje rozum a pomáhá poznávat vlastní chyby a těžit z nich.

JANTAR dává teplo a naději. Jeho sluneční síla nás vede na naší cestě k větší radosti a jasnějšímu světlu. Zprostředkovává vhled a ukazuje nám, jak se v životě můžeme realizovat. V tělesné rovině očišťuje organismus, vyrovnává trávicí a hormonální systém a čistí a posiluje játra.

CITRÍN poskytuje pohodu, teplo, živost, jistotu a naději. Pomáhá nám zpracovávat životní zážitky a integrovat je do naší osobnosti, stejně jako využívat intuitivní vjemy v běžném životě. Přitahuje vnitřní a vnější hojnost a podporuje nás při uskutečňování našich cílů. V tělesné oblasti podporuje vylučování jedovatých látek a pomáhá při zažívacích potížích a cukrovce. Oživuje krev a nervovou činnost.

LEVANDULOVÝ olej uklidňuje a uvolňuje hyperaktivní třetí čakru. Jeho měkké teplé vibrace pomáhají při uvolňování a zpracovávání nahromaděných emocí.

ROZMARÝNOVÝ olej je obzvlášť vhodný při nedostatečné funkci třetí čakry. Oživuje a povzbuzuje, pomáhá překonávat lenost a podporuje připravenost k jednání.

Vibrace BERGAMOTOVÉHO oleje v sobě mají mnoho světla. Jeho čerstvá, citronu podobná vůně posiluje naše životní energie. Dává sebedůvěru a sebejistotu.