Čištění a aktivování šesté čakry

17.10.2017 12:17

Šestou čakru aktivuje a harmonizuje zelenomodrá, tyrkysová barva moře, pohled na jeho hladinu, odrážející sluneční paprsky.

Vhodná je hudba varhan. Vibracím této čakry odpovídá tón G.

Tyrkysová barva šesté čakry přináší svojí modrou částí potřebu osvobození a vyjádření vlastní osobnosti a zelená uvádí tyto potřeby do souladu s potřebami ostatních, pomáhá tak zachovávat vzájemnou rovnováhu. Tyrkysová barva nás tedy svými účinky podporuje v živém spojení s okolním světem, vytváří průzračný most k propojení s přírodou i k propojení s duchovním světem. 

TYRKYS, v jehož barvě se spojuje modrá nebe se zelenou Země, spojuje vysoké duchovní ideály s původní vitální silou naší planety. Svojí barvou vybízí naši duši k čistotě citu, mysli a jednání. Dává nám moudrost nebe, vod a země, čímž nám pomáhá naše ideje a poznatky spolu s intuitivními vjemy integrovat do praktického života. Tyrkys vytváří svojí vibrací kolem našeho těla jisté silové pole, které nás chrání před zlými silami duchovního světa, jež se nás pokoušejí ohrožovat. Ochraňuje nás i před černou magií a škodlivými vlivy prostředí, před zářením a spodními proudy. Avšak jeho nejvzácnější a nejpodivuhodnější předností je jeho změna barvy, která nás v předstihu varuje před osudovými ranami a změnami zdravotního stavu.

LARIMAR, kámen meditace, vnitřního míru, spočinutí v tichu nekonečna, nám dovoluje nahlédnout do prostor naší duše, na jejímž dně nakonec nalezneme pravou podstatu našeho života, zářící duchovní princip, absolutno. Ponecháme-li věcem volný průběh, podpoří nás ve víře v Boží spravedlnost. Jen tak dojdeme klidu a pocitu dokonalé harmonie. Larimar boří blokády, které brání průtoku životadárné energie.

AKVAMARÍN – kámen barvy moře, v němž se odráží blankytné bezoblačné nebe – je kámen mystiků a hledání čistého srdce. Jeho průzračná zář projasňuje naši duši, prosvětluje ji ke své čistotě, vnáší světlo a jas do všech skrytých koutů našeho nitra. Není důležité, jaké máme nebo dostaneme karty, podstatné je být v každé situaci čistým dobrým člověkem. Ve starých dobách byl akvamarín kámen vizionářů, mystiků a léčitelů. Je kamenem meditace, naším duchovním průvodcem. Jeho vibrace dodávají duši čistotu, svobodu a šířku, takže se otevírá vizionářským schopnostem a intuitivnímu porozumění a pomáhá ho svobodně a tvořivě vyjadřovat. Vlivem akvamarínu se duše stává místem nesobecké lásky a léčivé síly.

CHRYZOKOL staří kněží dávnověku ctili jako svatý kámen, který měl udržovat rovnováhu mezi nižšími a vyššími těly. Symbolizuje lásku a harmonii. Podporuje v nás potřebu zdravě žít, v lásce, v souladu s přírodními zákony. Posiluje naši touhu ztotožnit se, nerozlučně se spojit s Matkou přírodou v jediný celek, sžít se s tvůrčí energií světa, která je dokonalá, a proto nanejvýš dobrá a spravedlivá. Tento kámen pozdvihuje vědomí do vyšší nadsmyslové roviny.

AMYRIS je velmi vhodný při meditacích, neboť člověku pomůže lehčeji si uvědomit, co vlastně chce a jak toho dosáhne. Je velmi přátelský ke všem, jejichž nesobecká přání jsou součástí jejich skutečného poslání. Tam Božská Prozřetelnost jakoby říkala své „ano“, které člověku pomáhá při překonání překážek na jeho cestě.

BENZOIN usnadňuje proniknutí k zákonům vesmíru, které na člověka působí, a jejich pochopení. Odlehčuje od karmických závislostí a uvádí na pravou míru postoj člověka k sobě samému, jakožto mikrokosmu se svými zákonitostmi.

CYPŘIŠ pomáhá rozjasnit mysl, uspořádat myšlenky a zklidnit jejich tok. Ujasňuje cíle a chtění.

NEROLI (POMERANČOVÝ KVĚT) harmonizuje běh života a dává mu plynulý chod bez emotivních výkyvů, čímž usnadňuje překonávání překážek. Celkově zvyšuje hladinu tělesné a duševní energie.

POMERANČOVÝ LIST probouzí touhu po duchovním pokroku, duchovním zdokonalení a po přetvoření charakteru k dokonalé harmonii.

VAVŘÍN usnadňuje člověku odpoutání se od hlubin svých problémů. Umožňuje pohled z nadhledu. Zjemňuje výraz a uvolňuje vše, čemu se duše či ego vzpírá. Člověk snáze přijímá vesmírnou energii.