Čištění a aktivování první čakry

11.10.2017 14:53

Pozorování krvavě rudého vycházejícího nebo zapadajícího slunce a červánků oživuje a harmonizuje základní čakru a uvolňuje vše v oblasti její působnosti.

Abychom se dostali do spojení s uklidňující, stabilizační a tvořivou silou naší planety, ke vhodné posadit se v pozici lotosového sedu nebo pouze se zkříženýma nohama na příjemné místo na holé zemi a vědomě dýchat a vnímat její vůně.

Optimálního, komplexního vlivu dosáhneme, když se nám podaří spojit oba tyto zážitky dohromady.

K aktivaci základní čakry je vhodná monotónní hudba se silně zdůrazňovaným rytmem. Nejlépe ji vyjadřuje archaická hudba mnoha přírodních národů. Také jejich tance jsou zaměřeny na spojení s přírodou, s jejími silami a s její podstatou. K harmonizaci čakry můžeme použít zvuky přírody. Základní čakru reprezentuje samohláska „u“, zpívaná v hlubokém C. zvuk „u“ nás spouští dolů k našim kořenům, zavádí nás do hlubin podvědomí a oživuje původní zemité síly první čakry.

První čakra se aktivuje jasnou svítící červenou barvou. Tato barva oživuje a hřeje, dodává vitalitu a odvahu.

ACHÁT podporuje vážnost, pevnost a vyrovnanost. Pomáhá rozpouštět záporné emoce a chrání vnitřní podstatu člověka. Probouzí postoj úcty k vlastnímu tělu a působí stavebně na rozmnožovací orgány. Plátek achátu s krystalovou jeskyňkou uprostřed poskytuje rostoucímu životu v nás – ať je to tělesné nebo duchovní dítě – bezpečí a ochranu. Dodává důvěru a ulehčuje porod.

HEMATIT dává pevnost a sílu, působí stavebně na tělo, mobilizuje skryté síly. Pomáhá tak při stavech slabosti a podporuje uzdravování nemoci. Příznivě ovlivňuje tvorbu zdravé buněčné tkáně.

KRVAVÝ JASPIS nás spojuje s elementární silou a trpělivou láskou Matky Země. Učí nás nesobeckosti a skromnosti, posiluje krev, propůjčuje vitalitu, stabilitu a trpělivost. Pročišťuje a transformuje fyzické tělo a umožňuje, že si umíme ze síly a klidu vytvořit pocit bezpečí v přirozeném běhu života.

GRANÁT dává životní sílu, sílu vůle, sebedůvěru a úspěch. Otevírá pohled do utajeného, až k jasnovidnosti. Povzbuzuje sexualitu a pomáhá ji přetransformovat na vyšší sílu. Na tělesné úrovni pomáhá při onemocnění pohlavních orgánů a posiluje krevní oběh.

ČERVENÝ KORÁL dodává vitální energii a sílu. Podporuje tvorbu krve, dodává stabilitu a zároveň i pružnost, takže zůstáváme v proudu životních událostí vnitřně pevní.

RUBÍN zprostředkovává životodárnou teplou a kreativní energii vedoucí k očištění a proměně. Vytváří harmonické spojení mezi tělesnou a duševní láskou, mezi sexualitou a duchovnem, což přináší nové zážitky.

CEDROVÝ OLEJ nás svojí trpkou vůní spojuje se zemitými silami a podstatou přírody. Pomáhá nám shromažďovat energii, dodává klid a pocit bezpečí v klíně Matky Země.

Olej HŘEBÍČKU pomáhá při uvolňování nahromaděné energie v základní čakře. Podporuje schopnost uvolňovat a rozpouštět všechny staré úzkostné struktury, které vznikly z potřeby obrany a bezpečnosti, a otevřít se tak novým čerstvým energiím. Spolehneme-li se na poselství jeho vibrací, přinese nám změnu a oživení.