Čištění a aktivování sedmé čakry

18.10.2017 11:51

Jasná a průhledná modrá bezmračného nebe vyvolává rezonanci v naší krční čakře. Otevřeme-li své nitro nekonečné šířce nebeské klenby, pocítíme očistu a projasnění ducha, všechny naše úzkosti a fixace se postupně v naší krční čakře a jejím dosahu uvolní. Budeme potom vnitřně připraveni přijímat „nebeská poselství“. Zrcadlení modrého nebe na čisté průzračné vodní hladině působí na naše pocity mocně osvobozujícím dojmem. Tiché šplouchání vln přináší poselství našich skrytých emocí a dojmů do našeho vědomí. Jestliže se necháme prostoupit paprsky energie nebe a vody, spojí se náš duch s pocity do jedné stále se doplňující mohutnosti.

Hudba a zpěv bohaté na horní harmonické tóny, sakrální a meditativní zpěv působí na krční čakru obzvlášť oživujícím způsobem. Největší účinek na harmonizaci a uvolnění sedmé čakry má klidná hudba s dozvukem (ozvěnou). Přináší osvobození a šířku a otevírá „vnitřní ucho“. Krční čakru oživuje vokál „e“, zpívaný tónem A.

Krční čakře přináleží jasná světle modrá barva. Tato barva dává klid a šířku a otevírá nás duchovní inspiraci.

Bleděmodrý CHALCEDON působí pozitivně na štítnou žlázu. Má uklidňující a vyrovnávací účinek na stav mysli, působí proti podrážděnosti a přecitlivělosti. Svým uklidňujícím vlivem otevírá cestu k vnitřní inspiraci a podporuje schopnost sebevýrazu slovem i písmem.

Světle modrý AKVAMARÍN pomáhá duši, aby se stala zrcadlem nekonečné šířky ducha. Podporuje komunikaci s vnitřním já, a přináší světlo a jasno i do nejzapadlejšího koutku duše. Jeho vlny dodávají duši čistotu, svobodu a šířku, takže se otevírá i vizionářským schopnostem a intuitivnímu porozumění a pomáhá ho svobodně a tvořivě vyjadřovat.

Modrý FLUORIT zjemňuje a zjasňuje naše smyslové vjemy, nabízí nám pomocnou ruku v duchovním vývoji, odstraňuje odpovídající blokády.

Modrý KALCIT posiluje sebevědomí a vůli uskutečnit předsevzaté cíle. V centru hrdla nám pomáhá obhájit své názory, nalézt přesvědčivá slova a formulace.

ŠALVĚJOVÝ olej svojí čerstvou trpkou vůní vysílá léčivé vlny do oblasti řeči. Uvolňuje zatuhliny v krční čakře, aby naše slova zněla harmonicky a zvučně a mohla zprostředkovávat úmysl naší duše co nejlépe. Uvolňuje projevy člověka, projevy emocí.

Čerstvá vůně EUKALYPTOVÉHO oleje dodává jasnost a šířku. Jeho vlny nás otevřou pro vnitřní inspiraci a dodávají našemu výrazu původnost a kreativitu.