Čištění a aktivování páté čakry

17.10.2017 08:42

Každá tichá procházka v nedotknuté přírodě harmonizuje skrze pátou čakru celou naši bytost. Každý květ přináší poselství lásky a nevinné radosti a nechává kvést stejné vlastnosti v našem srdci. Obzvlášť vhodné k jemnému oživení a ozdravení energií páté čakry jsou růžové květy.

Do růžova zbarvené nebe s jemnými mráčky povznáší a rozšiřuje srdce. Nechme se krásou a jemností barev i tvarů těchto nebeských obrazů zaplavit a unášet.

Každá klasická hudba nebo sakrální hudba, která povznáší a roztančí naše srdce s životem, probouzí sílu lásky v naší srdeční čakře, oživuje ji a harmonizuje.

Čakře srdce přináleží vokál „a“, zpívaný tónem F. „A“ symbolizuje stav bezprostřednosti srdce. Je to nejotevřenější ze všech zvuků a reprezentuje největší možnou plnost vyjádření lidského hlasu. V „a“ je obsaženo bezpředsudkové přijímání všeho, z čeho vyrůstá láska.

Zelená barva luk a lesů naší planety poskytuje harmonii a soucit, ladí nás smířlivě, navozuje pocit sympatie a pocit míru. Také působí regeneračně na tělo, ducha i duši a dodává nové energie. Jemné, něžné vibrace růžové barvy uvolňují zatvrdliny v srdci. Vzbuzují pocity lásky a něhy a obdarovávají dětským pocitem štěstí. Také vzbuzují tvůrčí činnost.

RŮŽENÍN podporuje jemnost, něhu a lásku. Obklopuje naši duši láskyplnými vibracemi, které léčí všechny rány srdce, vzniklé hrubostí, tvrdostí a nepozorností. Naše duše se může stále více lásce otevírat a více lásku dávat. Růženín nás také učí i sebe sama přijímat a milovat, otevírá srdce projevům lásky a měkkosti v nás, v ostatních a v celém Stvoření. Umožní nám vnímat krásu hudby, poezie a ostatních umění a oživuje naši fantazii a sílu výrazu.

TURMALÍN růžové barvy nás vyvádí z příliš zúžených pocitových struktur, otevírá a rozšiřuje naše srdce. Otevírá naše vědomí radosti z plynoucí lásky. Spojuje nás se ženským projevem božské lásky, který je vyjádřen v kráse stvoření, přirozené veselosti, tanci a hře. Obzvlášť vhodné pro čakru srdce jsou růžové turmalíny se zeleným okrajem – zde jsou kvality růžového turmalínu v léčivých harmonizujících vibracích zelené.

KUNZIT otevírá naši čakru srdce pro božskou lásku. V kunzitu se spojuje něžná růžová vyšší lásky s fialovou barvou čakry temene hlavy, a podporuje tak sjednocení s božstvím. Pomáhá růstu naší nesobecké a dokonalé lásky.

SMARAGD je kámen všeobjímající lásky, protože posiluje a prohlubuje lásku na všech úrovních. Dodává klid a harmonii a uvádí nás do souladu se silami přírody. Také nás vyzývá, abychom se podobali jeho zářivému světlu, a ukazuje nám oblasti, kde tomu tak ještě není. Smaragd přitahuje léčivé energie z kosmu na Zemi. Regeneruje, omlazuje, osvěžuje a uklidňuje.

NEFRIT (JADEIT) nám svým měkkým, zeleným světlem přináší mír, harmonii, moudrost srdce, spravedlnost a skromnost. Nefrit uvolňuje a uklidňuje srdce, nechá nám odhalit a prožít krásu všeho stvořeného, a podporuje tak naši úctu a lásku ke Stvoření. Pomáhá při neklidu a uspěchanosti, podporuje klidný spánek a příjemné sny.

RŮŽOVÝ olej – žádná jiná vůně nepůsobí tak harmonizujícím způsobem na celou naši bytost jako vzácný růžový olej. Jeho něžné, láskyplné vibrace hojí rány našeho srdce, vzbuzují vnímavost pro projevy lásky, krásy a harmonie v celém Stvoření. V srdci se zabydlí hluboká radost a ochota k odevzdanosti. Růžový olej povzbuzuje a zjemňuje smyslové radosti a podporuje zároveň jejich transformaci k nadosobní lásce.