Čištění a aktivování osmé čakry

19.10.2017 10:35

Osmou čakru stimuluje pozorování temně modré noční nebeské klenby plné hvězd. Tento zážitek otevírá ducha pro nekonečnou šířku a hloubku projeveného Stvoření s bezpočtem jeho mnohotvárných forem a dává nám tušit jemné síly, struktury a zákonitosti, reprezentované nebeskými tělesy a jejich kosmickým tancem v hlubinách prostoru, působící i za vnějšími projevy našeho života na Zemi.

Všechny zvuky, které otevírají a zklidňují našeho ducha a vyvolávají obrazy nebo pocity kosmické hloubky, jsou velmi vhodné k oživení a harmonizaci osmé čakry. Tímto způsobem ale působí i některá klasická hudební díla, obzvláště například od Johanna Sebastiana Bacha.

Čakra třetího oka je aktivována vokálem „i“, zpívaným tónem HES. Vokál „i“ uvolňuje pohyb vzhůru. Reprezentuje sílu inspirace, která nás vede ke stále novým poznatkům.

Otevření a vyjasnění osmé čakry prohlubuje průsvitná temně modrá – indigo. Dodává duchu vnitřní klid, jasnost a hloubku. Posiluje a uzdravuje smysly a otevírá je jemnějším úrovním vnímání. Indigo je symbolem určitého vyvrcholení životní zkušenosti, které se projevuje potřebou vědomého začlenění do díla Stvoření.

LAPIS LAZULI zprostředkovává duši zážitek bezpečí v kosmu a otevírá ji věčnému životu. Vede našeho ducha do nitra, umocňuje jeho sílu a dopomáhá mu k poznání vyšších souvislostí. Podporováním intuice a vnitřního vidění nechává poznat skrytý smysl věcí a síly za nimi působící. Navíc dává hlubokou radost ze zázraku života a vesmíru. Tento kámen dokáže prohloubit náš vnitřní vhled a takto v nás přirozeným způsobem posílit důvěru ve vyšší vedení. Dává nám pocit jistoty a bezpečí a schopnost intuitivní prožitky dešifrovat a uvést ve skutečnost, učí nás rozpoznávat jemné signály, které nám vždy ve vhodný čas ukážou směr naší cesty.

Indigově modrý SAFÍR otevírá ducha kosmickému vědění a věčným pravdám. Jeho vibrace očišťují, proměňují a obnovují duši i ducha. Vytváří most mezi konečným a nekonečným a nechává vědomí plynout s proudem božské lásky a poznání. Přináší hledající duši jasno na duchovní cestě. Safír byl od pradávna kamenem víry a duchovní čistoty, talismanem velké ochranné moci. Neutralizuje zmatení a iluze, které nám stojí v cestě k poznání, že jsme narozeni a žijeme jen z Boží vůle, která je bezčasová a věčná. Má schopnost v nás probudit intuitivní vjemy.

SODALIT svojí tmavě modrou barvou zjasňuje rozum a vede ho k hlubokým myšlenkám. Dává nám pomoc při prohlubování intuice a jasného vidění. Sodalit v nás upevňuje důvěru ve vyšší moc, která nás chrání, žijeme-li v jejím duchu, před vnitřními konflikty. Učí nás žít v pravdě, zbavit se dogmat a předsudků a zachovávat jen takové normy, které respektují lidskou přirozenost.

TANZANIT nám pomáhá nalézt vnitřní poslání a posiluje nás ve víře a vytrvalosti uskutečnit svá předsevzetí. Dává nám poznat, že nic nás nemůže při naší cestě zviklat či porazit, kráčíme-li po ní v lásce, v Božím duchu a v přesvědčení, že veškerá naše úsilí slouží výlučně pravdě a dobru. Učí nás nehledět na všechno v zažitých vzorech, nýbrž vidět, slyšet a cítit každou věc jako „poprvé“, stále znovu a znovu se dobírat podstaty, neboť pravda věcí a jevů je uvnitř a nikoli na povrchu.

AZURIT svojí temně azurovou barvou symbolizuje vědění a moudrost. Aktivuje vnitřní vnímavost k potřebám duše a duchovnímu poznání, ostří intuici a jasnovidnost. Otevírá bránu duchovnímu spojení našeho pravého já s Božským v srdci, s čistou, všezahrnující láskou. Nabádá nás pracovat na sobě a přitom nechat věcem volný průběh, oprostit se od chtění, vášní a připoutanosti, neboť žijeme-li v trvalém míru duše, cítíme kolem sebe jen lásku a harmonii a nevidíme ani nehledáme špatnosti v duších našich spolubližních.

Osvěžující vůně oleje MÁTY PEPRNÉ uvolňuje blokády v oblasti osmé čakry a pomáhá při odstraňování starých omezujících myšlenkových struktur. Obdarovává našeho ducha jasností a živostí a podporuje sílu koncentrace.

JASMÍN svojí jemnou květinovou vůní otevírá našeho ducha obrazům a vizím, které v sobě nesou poselství hlubších pravd. Vibrace jasmínové vůně zjemňují vnímání a spojují energie osmé čakry s energiemi čakry srdce. Pomáhá člověku naladit se na vlastní intuici a čerpat poznání z jejího pramene. Harmonizuje děje a proudy energií, které v organismu probíhají.