Čištění a aktivování deváté čakry

20.10.2017 08:41

Šířka a neohraničenost, blízkost nebe a uvolnění se od událostí našeho osobního života, které prožijeme na osamoceném vrcholu nějaké velmi vysoké hory, nejvíce podpoří otevření naší korunní čakry.

Hudbou korunní čakry je ticho. V tichu je naše celá bytost výjimečně bdělá a vnímavá pro božské tóny, znějící v celém Stvoření a vytvářející sílu lásky a harmonie ve všech projevených formách. Vhodná je ale každá hudba, která nás k tomuto tichu vede a na ně připravuje.

Korunní čakru otevírá hláska „m“, zpívaná tónem H. je to trvalé bzučení bez hranic a struktury. Tak reprezentuje nedílnou jednotu, čisté neohraničené vědomí bez formy, v němž jsou všechny formy latentně obsaženy.

Korunní čakru otevírají a rozšiřují fialová a bílá barva. Fialová způsobuje transformaci ducha i duše a otevírá je duchovním dimenzím. Ruší ohraničenost a může nás vést k zážitku kosmické jednoty. Bílá v sobě obsahuje spektrum všech barev. Integruje různé roviny života do vyššího celku a otevírá duši božskému Světlu, poznání a uzdravení.

AMETYST – vše pozemské, vyjádřené v jeho fialové barvě červení, ohněm smyslu a životadárné síly, prostupuje modří duchovního života. Takto se stává mostem mezi Zemí a Nebem, mezi duší a duchovnem. Ametyst dává klid, ve kterém zanikají všechny strachy a disharmonie, a budí důvěru a odevzdanost vůči silám Univerza. Vede ducha k věčnosti, podporuje meditaci a inspiraci. Je symbolem vnitřní čistoty, cudnosti, pokory a sebeobětování. Odvrací nás od materiálního světa k vyšším duchovním formám života, umožňuje nám přístup k jiným dimenzím bytí.

KŘIŠŤÁL symbolizuje světlo na Zemi, jeho očistnou, léčivou energii. Působí jako katalyzátor, který v nás urychluje výměnu energií. Negativní energii odebírá a pozitivní energií nás nabíjí. Stává se zrcadlem naší duše, průvodcem na naší Cestě do transcendentního středu. V magické rovině odporuje všemu, co na něj působí v protikladu, věčné tmě, veškerému zlu, negativní energii, černé magii. Čirá jasná zář křišťálu nás spojuje s pramenem původní energie, která sídlí v naší duši jako Božské Světlo a zcela nás prozařuje svou tvůrčí silou. To světlo je v nás stále, ale my ho často pro mnohé blokády a stěny, které jsme si v sobě vytvořili, necítíme. Křišťál propojuje naši duši s věčností Univerza, čistí a chrání naši auru, odstraňuje blokády bránící průtoku energie, veškeré nečistoty a disharmonie duše, prosvětluje naše pocity, myšlenky a představy a nabíjí nás novou životadárnou energií.

SUGILIT nás učí pokoře, mravnosti a sebekontrole. Učí nás koncentraci a tiší naši roztěkanou, nepokojnou mysl. Nechává nás poznávat, že jsme na světě jen nepatrnou částí Božského celku a že existují zcela jiné hodnoty, než smyslové radosti a hmotné statky. Sráží nás z povrchních pocitů do hloubi našeho nitra a vede nás krok za krokem k objevení nekonečných prostor duše, k objevení a prožívání pravého Já. Pomáhá nám naleznout smysl života.

ČAROIT vnáší do citového života a psychického rozpoložení svěží vítr radosti a potěšení. Radovat se z Božích darů na Zemi, vnímat každým okamžikem život v celé jeho dokonalosti a kráse, to je také, přestože v jiné rovině, Bohu milá cesta. Je kamenem touhy po poznání pravého Já, které v nás stále přetrvává, ale které poznáme až po zničení ega.

FLUORIT ve fialové barvě nám nabízí pomocnou ruku při duchovním vývoji, otevírá našemu duchovnímu úsilí vstup a kontakt s vyšší rovinou skutečnosti. Intuitivně tušené se nám projeví jasněji a konkrétněji. Jeho působením můžeme dokonce vidět a cítit vlastní auru. Tento kámen nám napovídá, že moudrost vyrůstá z lásky a harmonie, jíž nedojdeme bez vnitřního utišení, blaženého míru. Posiluje i naši rozpoznávací schopnost, která nám umožní posoudit veškeré vnější informace a vnitřní vize z hlediska Božského Já.

DIAMANT nám zvěstuje základní pravdu života, že největší dokonalost, harmonie a čistota je v jednoduchosti, v prostotě. A v té je také největší síla. Chemická ryzost diamantu spolu se spektrem barev, které rozkládá, symbolizuje bílé Božské Světlo – jednotu v mnohosti a mnohost v jednotě. Ve své nepřekonatelné prosté kráse symbolizuje dokonalost, moudrost a osvícení. Pomáhá nám ovládnout naše negativní instinktivní sklony, osvobodit se od všeho přízemního, fyzického, ve prospěch duchovní Cesty, která jako jediná dává našemu pozemskému životu smysl. Podporuje v nás vytrvalost a úsilí po osvobození od všeho, co nás na této Cestě sráží od pravého poznání.

GIRASOL – kámen bílého světla, který v sobě spojuje všechny pro nás tak vzácné vlastnosti křišťálu a průzračného opálu, je především kamenem hluboké meditace. Svým mléčně zakaleným měsíčním svitem se velice podobá naší duši, toužící po čistotě, po jasném vědomí, průzračnosti a vnitřním míru. Pod jeho vlivem v sobě rozpoznáváme všechny nedostatky a vady, které jsme dosud před sebou podvědomě ukrývali. Pomáhá nám opět nalézt, objevit své pravé Já, rozpustit veškeré stesky a trápení, nevyřešené problémy, nevyslyšené touhy, zraněné city, které všechny společně nám nedovolují zcela prohlédnout.

KADIDLO – jeho vůně povznáší ducha i duši a čistí atmosféru. Nechává zapomenout na každodennost, prohlubuje schopnost víry a vyzvedává duši na úroveň, kde se může stát nádobou na Boží Světlo.

LOTOS je symbolem krásy a duchovní dokonalosti. Vyzařují z něj světlo a harmonie šířící do světa lásku, radost a poznání. Vůně lotosu nese v sobě toto poselství. Vede vnímavou a připravenou duši na cestě k jednotě s Bohem.