Čištění a aktivování čtvrté čakry

14.10.2017 20:09

Zlaté světlo Slunce koresponduje se světlem, teplem a silou čakry solar plexu. Když se jeho vlivu vědomě otevřeme, oživujeme tak v sobě tyto kvality. Pozorování Sluncem ozářeného pole zralého obilí nebo řepky nám dá zážitek manifestované hojnosti jako odezvy na teplo a sílu Slunce. Odevzdáváme se uvolněně a blaženě tomuto světlu. Z centra uprostřed našeho těla prozařuje sluneční světlo celé naše bytí, až cítíme jen mír, sílu a zlaté světlo. Světlo z nás září ven do světa na všech úrovních, svítí na lidi, zvířata, rostliny, na všechno, co nás obklopuje.

Čakře solar plexu odpovídá tón E.

Čtvrtou čakru aktivuje jasná sluneční, zlatá barva. Zlatožlutý barevný tón vyjasňuje a uklidňuje duševní problémy a onemocnění. Posiluje duchovní aktivitu a veškerou moudrost zrozenou ze zkušenosti. Zlatá je barvou nejvyšších hodnot, a to jak v rovině hmotné, tak i v rovině duchovní. K moudrosti se dospívá zkušenostmi, které si člověk správně vysvětlil a podle nichž se také zařídil, neboť každá zkušenost jen ukazuje, co je třeba dělat dál. Proto jsou na světě i lidé s mnoha zkušenostmi, ale bez moudrosti, neboť své zážitky konzumují jako jiní jídlo – pro jejich chuť a nikoliv pro jejich význam. Zlato má sloužit k oslavě věčnosti, zatímco jím oslavujeme sami sebe, svoji moc, svoje schopnosti a zapomínáme úplně na svoje vnitřní hodnoty.

TOPAS nás svou zlatožlutou barvou naplňuje tryskající silou a hřejivým světlem Slunce a přináší poselství, že vše živé je zrozeno láskou. Prohlubuje uvědomění, bdělost a jasnost, radost a živost. Zbavuje zatěžujících pocitů a temných myšlenek, což pomáhá při úzkostech a depresích. Zklidňuje roztěkanou a rozbouřenou mysl v meditaci, očišťuje pro průchod energie. Svým zářivým jasem inspiruje a stimuluje naši vnitřní mysl, prosvětluje ji, odstraňuje blokády způsobené nezpracovanými vnitřními konflikty a disharmonií. Probouzí v nás soucit, otevírá nás nadosobní lásce. Posiluje a stimuluje celé tělo.

PYRIT podporuje sebepoznání, rozřešení, objevuje tajemství, dělá nás otevřenými, přímými a upřímnými, ukazuje nám příčiny určitých situací a onemocnění. Osvobozuje nás od myšlenek fixovaných na neštěstí, působí na zmírnění bolestí. Jeho zlatá zář symbolizuje moudrost, podněcuje hledat a nakonec i poznat své pravé Já, zastavit roztěkanou mysl a dojít konečného kýženého poznání. Již svým tvarem Slunce je na první pohled zřejmé, že jeho vliv spadá do oblasti sluneční pleteně, kde nás i chrání před černou magií a temnotou. Jeho zář nás pojí se září sluneční, ohnivým vřídlem Boží pozitivní a léčivé energie a odkrývá nám pravý pramen našeho duchovního světla.

ZLATO pomáhá vidět věci krásné, dodává vnitřní klid, vitalitu, rozvíjí intuici, potlačuje ego, lpění, nevědomost, deprese, závislosti a návyky. Zlatě zářivá vibrace tohoto kovu má schopnost působit i ve vyšších rovinách, duševních i duchovních.

HELIODOR je kámen osvícení, hlubokého citu v duchovní sféře. Přikládáním na solar plexus tiší náš neklid, roztěkané myšlenky a vede nás jako zlatý světelný paprsek do našeho duchovního středu. Jeho zlatistý jas vnáší do temného světa našeho podvědomí a neklidných pocitů srdce hřejivé světlo sluneční životadárné energie. V psychické rovině jeho zář pročišťuje průchod mezi vědomím a podvědomím, čímž nám pomáhá z podvědomí do vědomí vyzvednout a tam zpracovat staré vzory a zábrany, které nás z naší duchovní cesty strhují do hrubých projevů nynější mysli.

Éterický olej VANILKA uklidňuje mysl, dodává energii, oprošťuje od stresů a problémů každodenního života. Působí na celkové uvolnění, uvolňuje energie v těle.

CITRÓNOVÝ olej je jemná očista jak duše, tak i těla. Pomáhá člověku v jeho přeměně, neboť očišťuje od následků dřívějších návyků, je dobrým pomocníkem na cestě z minulosti. S láskou a šetrností Boží odděluje staré od nového, zrno od plev.

JASMÍN odlehčuje zemitost, pomáhá naladit se na vlastní intuici a čerpat poznání z jejího pramene. Harmonizuje děje a proudy energií, které v organismu probíhají.

MÁTA KADEŘAVÁ působí jako kondenzátor duchovní a vitální síly, která má být použita a nasměrována určitým směrem. Je třeba však dávat pozor kam je tato síla nasměrována, protože tak, jako ji lze o mnoho rozmnožit, lze o ni i přijít.

MYRHA pomáhá při skleslosti a beznaději při ztrátě vědomého poslání. Zabraňuje únikům mimo určený karmický úkol, symbolizuje Zákon a zesiluje jeho uvědomování.

MYRTHA má harmonizující účinky na čakru solar plexu a vše, co s tímto energetickým centrem souvisí.