Borelióza

19.01.2015 12:12

 

Vzhledem k tomu, že se jedná o infekční onemocnění, musíme se zaměřit hlavně na posílení imunity, aby si tělo poradilo s nemocí vlastními silami (s pomocí antibiotik a dalších léků).

Úprava stravy je naprosto nezbytná, je třeba ji velmi přísně dodržovat, a navíc dodávat řadu prostředků, které pomáhají regeneraci jater, jako jsou například hořec žlutý, mrkev, vachta trojlistá apod. Rozhodně se doporučuje podávání bylinných čajů určitého složení. Směs by měla obsahovat eleuterokok, chebuli, řepík, ženšen, všedobr horní, měsíček, vřes obecný, jerlín japonský apod. Čaje se pijí 2 – 4x denně jako nálev, ale nikdy ne večer. Další možností jsou tinktury ze jmenovaných bylin, vhodná je i tinktura z třapatky nachové. Nenahraditelné je užívání lichořeřišnice větší. Důležitý je odpočinek, organismus potřebuje veškeré síly na léčbu.

Nasadí – li se co nejdříve po skončení antibiotické léčby gemmoterapie, výsledky se rapidně zlepší. Prvním lékem je březová drenáž (1 kapka na 1 kg tělesné hmotnosti a den). Ve složitějších případech se doporučuje buková drenáž (1,5 až 2 kapky na 1 kg). Poté nasadíme topolové pupeny (1 kapka na 1 kg), přičemž osobám do 80 kg postačí využívání jedné lahvičky 50ml, těžší jedinci by měli využívat 2 lahvičky. Po doužívání topolu je třeba přejít na vinnou révu aplikovanou dle stejných pravidel. Pokud potíže přetrvávají i po doužívání vinné révy, je vhodné doléčení olší (zbytky revmatických bolestí), lískou (únava), případně lípou (narušená psychika).

Velmi dobré výsledky jsou s tibetskými léčivými přípravky EPAM. Hlavním lékem na prevenci i léčbu encefalitidy a boreliózy je přípravek EPAM 1000 - modifikace rozpracovaná pro korekci a harmonizaci všech narušení v mozku. Používá se s úspěchem při meningitidě, encefalitidě, borelióze, úrazech mozku, epilepsii, Parkinsonově chorobě, roztroušené skleróze, mozkové mrtvici, nádorech na mozku atd... Jako prevenci je možno EPAM 1000 použít asi 1 měsíc před výskytem klíšťat, a to 2 x 7 kapek, v případě kousnutí klíštětem zvýšit dávku na 6 x 7 – 10 kapek (v závislosti na váze) v průběhu dne.

Z hlediska detoxikace je podstatné, že v různých orgánech vytvářejí borrelie infekční ložiska, z nichž se pak uvolňuje toxin, který poškozuje jak tkáň, v níž je vylučována, tak další vzdálené tkáně, a má vliv na imunitní systém a další systémy celého těla. Detoxikaci od borrelie je třeba obvykle opakovat, protože chronická borelióza je vždy charakteristická existencí mnoha ložisek v organismu, z nichž se opakovaně uvolňuje. Při detoxikaci dochází k uvolňování ložisek, jejich rozpadu, a tudíž i k reinfekcím borrelií. Samotné borrelie se detoxikují preparátem Spirobor.

Hned od začátku onemocnění je třeba začít s reflexní terapií, kdy působíme hlavně na body univerzální, hormonální, reflexní plošky jater, slinivky a ledvin.

Zbavit se borreliových bakterií je dále možné pomocí Zapperu nebo plazmového generátoru.

Z duchovního hlediska na tělesné rovině mohou být postiženy všechny hlavní tepny, symbol hranice, kontaktu, něžnosti, potom po klidové fázi může infekce přejít na orgány a nervy. Jedná se o válku na povrchu, která se později rozšíří na nejrůznější oblasti témat a postihuje také informační systém (nervový systém). Je třeba nechat se občas „uštknout“, vyrovnat se s vlastní úskočností, sledovat povrchové konflikty až do hloubky. Vypořádat se i s tématy, která se týkají nervů (a jdou na nervy), soupeřům, soupeřícím o životní energii, poskytovat včas malou dobrovolnou oběť ve smyslu darů, abychom se nestali nedobrovolnými oběťmi a abychom jako vedlejší efekt zabránili větším konfliktům. Splněním je smíření s heslem „zemři a naroď se“ platonského principu, který jde bezohledně až do konce, dobrovolně si nic neslevit, a to z poznání, že člověk beztak nezůstane ničeho ušetřen, a tak má být připraven na všechno.