Bílá

09.10.2016 17:43

Bílá se vyskytuje jako nejdokonalejší ze všech barev.

Bílá je barvou míru, absolutní čistoty, dokonalosti a nevinnosti, nepokořeného Světla, absolutní pravdy, vítězného konečného osvícení a věčné krásy. To všechno jsou vlastnosti, s nimiž nelze spojovat negativní myšlenky.

Bílá barva vnáší do prostoru jasnost a pocit čistoty. Tento očišťující efekt a jeho neutrální všeobsáhlost je také důvodem toho, proč je bílá barva v porovnání s ostatními snad nejlépe snášena a téměř bez výhrad přijímána.

Působení bílé barvy vystihuje nejlépe výraz: „Vnášet do něčeho světlo nebo jasno“. Bílé světelné paprsky obemykají svým neviditelným vlivem i naše myšlení a cit a vedou je ke koncentraci. V působení bílé barvy stojí proti sobě pravda a lež v nejostřejším kontrastu a mohou být snadněji rozpoznány.

V den bílé barvy není špatné uklidit byt, ale je špatné uklidit jenom byt. Nesmíme zapomenout na svoji hlavu, kde přechováváme množství nepotřebných myšlenek, které narušují plynulý chod našeho života. Bílé světlo vržené do hlubin vlastní duše může pálit a vyvolávat obranné reakce. Proto je k sestupu do tajných sklepení duše zapotřebí mnoho odvahy a odhodlání. Přebývají zde křivdy, zloba, ješitnost, vlastní přání a mnoho dalších hostů, kteří parazitují na naší životní síle. Budou se bránit, protože my je chceme připravit o život. Od chvíle, kdy necháme bílé světlo proniknout do oblasti svých stínů, nebudeme mít už dojem, že všechny naše myšlenky jsou v pořádku….