Barvy pro každý den

02.11.2016 16:11

 

 

Všichni si jistě uvědomujeme, že každý den je jiný.  Poznáme to na svém tělesném i duševním stavu. Barva dnů charakterizuje sílu, která působí v této době dominantně a můžeme si ji uvědomit jak ve vnitřním prožívání, tak i při posuzování různých událostí.

Barvy jsou zakotvením tvůrčích sil, bez jejichž působení by se ve vesmíru nemohl odehrávat žádný vývoj. Barva a energie tvoří přitom jednotu. Proto nelze oddělit barvu od energie a energii od barvy. Barvu můžeme tedy považovat za jakýsi indikátor působící energie. Podobně je tomu i naopak – žádná energie nemůže existovat bez odpovídající barvy.

Kompletní spektrum vnitřních stavů, které jsou barvy schopné vyvolávat, svědčí o tom, že účinek barev zasahuje mnohem hlouběji, než bychom na první pohled očekávali. Z tohoto důvodu by se práce s barvami měla stát součástí života každého člověka.

Každému dni v týdnu vládne určitá energie, která je spojena s odpovídající barvou:

 

-          V pondělí je to barva         - FIALOVÁ

-          V úterý                             - MODRÁ

-          Ve středu                           - ZELENÁ

-          Ve čtvrtek                          - ŽLUTÁ

-          V pátek                              - ORANŽOVÁ

-          V sobotu                             - ČERVENÁ

-          V neděli                              - BÍLÁ

 

Každý den tak můžeme jeho energii podpořit tím, že používáme co nejvíce odpovídající barvy, a to prostřednictvím oblečení, jídla a nápojů, drahých kamenů, vizualizace, aplikací barevných olejů na kůži, barevným světlem apod.