Bachovy květové esence

22.10.2015 14:04

Jednou z mocných účinných pomocí pro naši psychiku jsou Bachovy květové esence.

Tato terapie působí výhradně na úrovni jemnohmotné, duševní, bez jakýchkoli vedlejších účinků, zejména těch, které by léčeného zbavovaly použití vlastní svobodné vůle, a je třeba k ní i z tohoto pohledu přistupovat.

Úskalím této léčby je její diagnostika, neboť se jedná o duchovní terapii, jež by měla náležet výhradně do rukou duchovně vyzrálého terapeuta, který je schopen svojí kvalitou určit správné priority v léčení konkrétního člověka. Stanovení prioritního pořadí řešení problému je klíčem k úspěchu. V opačném případě, kdy terapeut zachází s Bachovými květovými esencemi bez náležitého duchovního přístupu a stanoví špatné pořadí řešení problému, pacient nemůže být správně, plně a komplexně léčen, protože nemá základy a nižší stupně pro léčbu vyšších úrovní. Tím dochází k nevyužití plného potenciálu Bachovy terapie, i když bez vedlejších účinků.

Pokud má tedy někdo problém například s hluboce zakořeněným strachem, je obvyklé, že jsou mu namíchány Bachovy esence, určené pro řešení strachu. Problém je však v tom, že většina těch, co pracují s Bachovými esencemi bez duchovního přístupu, již nedokáže nahlížet dál do hloubi problému a rozebrat situaci až k jádru věci a určit tak správnou posloupnost řešení toho, co je právě v danou chvíli potřebné. Konkrétně u strachu je na 99% jisté, že tento je nutné řešit až jako poslední, až má potřebný člověk zpracováno to, co musí předcházet, aby mohl správným způsobem k danému problému přistupovat a být tak schopen správným způsobem zpracovat to nejdůležitější, nejtěžší, nejhlubší, na co do té doby neměl odvahu, sílu a hlavně pochopení. Správným řešením je podpořit dotyčného v tom, aby sám byl schopen na svém problému pracovat a vyřešit jej v přirozeném sledu jednotlivých kroků vedoucích až k tomu, že člověk začne řešit svůj strach ve chvíli, kdy ho zcela chápe a dokáže ne s ním bojovat, zbavovat se ho, ale naopak jej přijmout a nechat jej zcela a přirozeně odejít.

Dbejme tedy na to, jakého si volíme terapeuta pracujícího s Bachovými květovými esencemi. Nestačí jen vlastnictví certifikátu pro práci s nimi, ale i dostatečně hluboký duchovní přístup, na kterém je jejich působení založeno.