Achillovy šlachy

07.01.2015 09:59

 

    Hlavním zdrojem většiny potíží s Achillovými šlachami je špatné hospodářství jódu, což znamená především narušenou funkci štítné žlázy. Pro hormonální systém platí, že ho vždy řešíme jako celek, ale na štítnou žlázu a dostatek jódu se zaměříme především a nezapomeneme ani na zřejmou souvislost s nedostatkem zinku a vitamínu A. Zásobování organismu těmito látkami řešíme vždy především přirozenými přírodními prostředky.

    Nejběžnějším a účinným zevním prostředkem je kořen kostivalu lékařského, ale i jeho čerstvé natě, a to v různém provedení. Pomáhají i koupele v odvaru borovicového jehličí a zábaly čerstvou kvetoucí natí mateřídoušky úzkolisté.

    Dobré je využití reflexní terapie univerzálního hormonálního bodu, štítné žlázy a lymfatického systému. U mužů navíc existuje spojitost s funkcí prostaty. Na Achillově šlaše leží reflexní ploška prostaty a při zpětné vazbě tedy může prostata ovlivnit funkci šlachy. V praxi to znamená provádět i masáž prostaty.

    Pro rychlou pomoc je dobrá masáž nebo i pouhé mazání šlach jódovou tinkturou nebo homeopatickým jódem (v ředění nanejvýš D3 až D5), nebo jakýmkoli prostředkem obsahujícím jód. Pro zvýšení účinku je možno takto ošetřovat i samotnou štítnou žlázu.

    Z duchovního hlediska jsou Achillovy šlachy symbolem duševního elánu, pokroku, vzestupu, je to klasická slabina – zranitelnost. Úkolem je pomáhat na nohy, umožňovat pokrok a vzestup. 

 


Vitamin A

Zinek 

Jód