6. čakra VADŽRADHARA

17.10.2017 12:13

Šestá čakra je další z utajovaných čaker našeho těla, neboť je zdrojem magické síly, což nás opět činí zodpovědnými za sebe i za naše činy, směřující do našeho okolí. Ve starých traktátech jsou o této čakře řídké zmínky a v současné literatuře o ní těžko najdeme nějaké informace.

Svým umístěním tato čakra vyplňuje volné místo mezi čakrou srdeční a krční.

Pokud máme nižší čakry otevřené a harmonické, jsme schopni s nižšími energiemi čaker pracovat a spojit je s duchovními energiemi vyšších čaker, máme možnost díky šesté čakře probudit v sobě neznámé, dřímající síly, a zejména naučit se je kontrolovat a používat dle svého uvážení a rozhodnutí. Důležité je však, abychom byli schopni toto svoje uvážení a rozhodnutí mít v souladu s Boží vůlí a Láskou.

Toto energetické centrum je také schopno ochraňovat nás od působení cizích, negativních energií, a stejně tak se jeví jako bariéra mezi vnějšími a vnitřními silami. Též odpovídá za ochranu (imunitu).

Pro harmonickou funkci této čakry je potřeba čisté, všeobjímající, všeprostupující, láskyplné energie srdeční čakry, která nám ukazuje správný směr ve volbě, jak magickou sílu šesté čakry využít ku prospěchu nás samých i okolního světa.