4. čakra SURIA

14.10.2017 20:08

Čtvrtá čakra se nachází v rovině solar plexu. Do nedávné doby byla její existence utajována. Jelikož se nachází v prostoru mezi třetí čakrou (oblast pupku) a čakrou srdeční, kde vyplňuje volné místo, docházelo často k určitým nepřesnostem v určení funkce a umístění třetí čakry (pupeční – sluneční pleteň). I v jejím zobrazení se často vyskytují prvky čakry SURIA.

Oproti třetí čakře je SURIA centrem uvědomění si vnitřní síly, zdrojem sebedůvěry. Čtvrtá čakra nám dává schopnost odpoutat se od vlivů vnějšího světa, ale zároveň si uvědomit, že máme možnost na něj působit svým vlastním vlivem.

Čtvrtá čakra odpovídá za formování našich principů, etických pravidel a přesvědčení.

Je to čakra ezoterická, její důležitou schopností je obnova energetických procesů samoléčení, odpovídá tedy za naše fyzické zdraví. A jelikož ovládá i naši schopnost působit na okolní svět, patří sem i léčitelské schopnosti, které jsou součástí každého z nás.

Z toho všeho však vyplývá nejen daná schopnost, ale především velká zodpovědnost. Proto také byla tato čakra utajována a byla přístupna jen lidem zasvěceným.

Čakra solar plexu přestavuje naše slunce, naše centrum síly. Tudy přijímáme sluneční energii, která kromě jiného vyživuje éterické vibrační pole a tím dodává vitalitu také tělu fyzickému a udržuje ho. Jejím úkolem je řídit a využívat energie předchozích čaker. S přibývající integrací a vnitřní zralostí se proměňuje žluté světlo intelektuálního porozumění ve třetí čakře ve zlaté světlo moudrosti a hloubky v čakře čtvrté. Máme-li navíc otevřenou osmou a devátou čakru, poznáváme, že vše viditelné je složeno z různých vibrací světla. Plní se nám naše přání, protože jsme tak úzce spjati se silou světla ve všech věcech, že to, co si přejeme, se stává skutečností.

Uprostřed rotující energie čakry SURIA se nachází zlatožluté, jakoby sluneční světlo. Jeho teplé paprsky prosycují naše tělo svým blahodárným světlem a teplem. Světlo proniká do nejhlubších koutů naší duše a naplňuje nás průzračností a jasem. Všechny stíny mizí. Zlaté světlo vyzařuje z našeho těla, celé nás zahaluje do obalu z vibrujících zářivých vln a posílá svoje hřejivé paprsky dále do světa. Naše čakra solar plexu se stává sluncem s nejjasnější září, nevyčerpatelným zdrojem životadárného tepla, síly a světla…